Hrvatska

Građevinski radovi na obali u sezoni – u Istri da, a kod nas?

Građevinski radovi na obali u sezoni - u Istri da, a kod nas?

Visoki upravni sud Republike Hrvatske je na zahtjev Udruge graditelja i investitora Istre (UGRIS) ukinuo odluke o zabranama izvođenja radova tijekom ljetne turističke sezone 2022. godine za Grad Vodnjan, Općinu Fažana i Općinu Svetvinčenat. Time su se istarske građevinske tvrtke izborile za gradnju usred ljeta, a udruga graditelja investitora Istre poručila je kako su njihov trud, zalaganje i angažman dali dobre rezultate.

– Očekujemo da Visoki upravni sud Republike Hrvatske ukine odluke i za ostale općine po zahtjevu udruge UGRIS, samo je pitanje dana i za općine Medulin, Ližnjan i Marčana. Ovo je očiti dokaz da jedinice lokalne samouprave zloupotrebljavaju Zakon o gradnji i donose odluke o zabranama izvođenja radova tijekom ljetnih turističkih sezona, ali koje nisu u skladu sa zakonom, a na veliku štetu graditelja i investitora Jadranske Hrvatske. Odluke stižu sa zakašnjenjem, nije nam jasno iz kojih razloga, ali na to ne možemo utjecati – ističe predsjednik Udruge graditelja i investitora Istre UGRIS Ilija Birčić, a prenosi Jutarnji list.

Navodi da svi izvođači kojima je obustavljeno izvođenje radova prošle godine ili koju su imali gradilište na području općine Medulin u toku ljetne turističke sezone 2021. godine mogu podnijeti tužbu protiv općine Medulin za sve nastale troškove, kao što su plaće radnicima, doprinosi za radnike, neostvarenu dobit i dr. za vrijeme obustave radove, odnosno trajanja zabrane izvođenja radova.

– Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske za prošlu godinu, tj. 2021. godinu ukinuo odluku o zabrani izvođenja radova općini Medulin – poručio je Birčić.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist