DuList IN

PREDSTAVNIŠTVO HTZ-a u AMSTERDAMU Nizozemci oduševljeni Dubrovnikom

PREDSTAVNIŠTVO HTZ-a u AMSTERDAMU Nizozemci oduševljeni Dubrovnikom

U predstavnistvu HTZ u Amsterdamu u četvrtak poslijepodne održana je prezentacija turističke ponude grada Dubrovnika, a nakon prezentacije održane u utorak u Bruxellesu.

TZ grada Dubrovnika organizirala je ovu prezentaciju u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Benelux i nacionalnom aviokompanijom Croatia Airlines.
Tridesetak uzvanika, mahom turističkih agenata i nizozemskih novinara oduševili su se izravnim uključenjem sa Straduna putem video linka. Klapa Kaše izvela je dvije dubrovacke skladbe, a goste je pozdravila na nizozemskom dubrovačka vodička Sanja Živković opisavši što je ono što se vidi – Stradun, crkvu sv.Vlaha, palaču Sponza i druge atrakcije UNESCO-vog grada, te je pozvala goste da posjete Dubrovnik i uzivaju u brojnim mogućnostima za odmor.

Na početku, goste je pozdravio pozdravio direktor Predstavništva HTZ Ivan Novak, a Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnika održala je prezentaciju u kojoj su predstavljene turističke mogućnosti naseg grada i okolice.

Video link kojim je omoguceno ukljucenje na Stradun obasjan sucem na zalasku , Klapa Kaše sa svojom izvedbom i slika Dubrovnika sve je prisutne zaista iznenadila, komentirali su da je to bio prvi put da se na nekoj turističkoj prezentaciji doživjeli takvo iznenađenje.

Na kraju je izvučena i dobitnica nagradnog putovanja u Dubrovnik, novinarka magazina Telegraaf Vrouw Brigitte Kramer kojoj je predstavnica Croatia Airlinesa za Benelux Ines Lončarić uručila dvije povratne karte za Dubrovnik iz Amsterdama, uz voucher za besplatni četverodnevni boravak u Radisson Blu hotelu u Dubrovačkim vrtovima sunca.
Nakon prezentacije upriličen je tratamenat uz kušanje peljeških i konavoskih vina, hrvatskog prsuta i sira, te slastica koje je priredila nizozemska tvrtka Deli Croatia vlasnice Marijane Šiljeg iz Metkovića.

Prošle godine Dubrovnik je posjetilo nesto manje od deset tisuća nizozemskih gostiju odnosno četiri posto više nego u 2013. Ovog ljeta za Dubrovnik iz Amsterdama će prometovati dvije avio kompanije, utorkom ce od 31. ožujka letjeti zrakoplovi Croatia Airlinesa, a u srpnju i kolovozu let uvodi i EasyJet.

Uz danas održanu prezentaciju, Dubrovnik je proteklih dana bio u središtu pozornosti Nizozemaca, jer je prošle nedjelje emitirana epizoda najgledanijeg reality showa ‘Farmer trazi ženu’ koju prosječno pogleda oko 4,4 milijuna gledatelja, a ova ekipa boravila je u nasem gradu uz potporu TZ Dubrovnik. Takodjer su u posljednja tri izdanja prestiznog magazina za zene Vrouw obljavljena i dva modna editoriala i reportaža snimljena koncem listopada u Dubrovniku i Konavlima sa slavnom TV voditeljicom Bridget Maasland, što je bio zajednicki projekt sustava HTZ.

Pročitajte još

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist