Aktualno

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

U suradnji s najvećim luksemburškim turoperatorom, Luxairtoursom, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice za zemlje Beneluksa, TZŽ Zadarske i TZG grada Dubrovnika održale su u utorak prezentaciju pred više od 130 putničkih agenata iz Luksemburga i okolnih zemalja koje mu gravitiraju, poput Njemačke, Francuske i Belgije.

Tijekom prezentacije predstavljene su novosti iz Hrvatske te bogata turistička ponuda Zadarske županije, Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske-županije, ističu u priopćenju iz Turističke zajednice grada Dubrovnik. Poseban naglasak tijekom prezentacije stavljen je i na uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj, na održivi razvoj hrvatskog turizma, kao i na ulazak Hrvatske u schengenski prostor, čija ideja je ‘rođena’ upravo u luksemburškom mjestu Schengenu, koje se nalazi na samoj granici Luksemburga, Njemačke i Francuske i po kojem je sporazum i dobio svoje ime.

Nakon prezentacije organizirano je i zajedničko druženje uz neke od tradicionalnih hrvatskih specijaliteta, a nazočni putnički agenti su pokazali veliko zanimanje za hrvatska odredišta za predstojeću sezonu i potvrdili općenito dobar buking na tržištu. Inače, nacionalni zračni prijevoznik Luxair, povezuje Luksemburg s letovima za Zadar, Split i Dubrovnik od travnja do listopada, a hoteli u navedenim regijama koje Luxairtours ima u ponudi, uglavnom su obiteljski i klupskog tipa više kategorije.

U Hrvatskoj je u 2022. godini iz Luksemburga ostvareno preko 10.000 dolazaka i 50.000 noćenja, što je 10 posto manje nego u 2019. godini. Iako Luksemburg ima svega oko 650.000 stanovnika i površinom je manji od primjerice Istre, najbogatija je zemlja Europske unije i jedna od najbogatijih zemalja svijeta. Istoimeni glavni rad Luksemburg ujedno predstavlja i regionalni centar, kojem gravitira i stanovništvo njemačkih pokrajina Sarske i Porajnje-Falačka, belgijske regije Valonije te francuske regije Lorene.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist