Grad

Predstavnici Dubrovnika primili izaslanstvo grada prijatelja Beyoglua

Predstavnici Dubrovnika primili izaslanstvo grada prijatelja Beyoglua

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su u petak izaslanstvo grada prijatelja Beyoğlua na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Yusufom Ulutaşom.

Dubrovački gradonačelnik i suradnici iskazali su dobrodošlicu izaslanstvu turskog grada, općine po tamošnjem ustroju, Beyoğlua s kojim je povelja o bratimljenju potpisana 2015. godine, prenose iz Grada.

Predstavnici gradova izrazili su iznimno zadovoljstvo povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske koja se obilježava 2022. godine, ali i organizacijom zajedničke izložbe „Od Carigrada do Istanbula – Fotografije rumelijske strane Bospora od sredine 19. do 20. stoljeća.“ koja će se svečano otvoriti u 20 sati u Etnografskom muzeju „Rupe“, a čime se nastavlja uspješna suradnja Grada Dubrovnika s gradom prijateljem Beyoğluom s ciljem prezentiranja i očuvanja turske kulturne baštine. „Ovom se izložbom dodatno potvrđuje snaga partnerstva i kvalitetna suradnja Beyoğlua i Dubrovnika“, istaknuo je gradonačelnik Franković.

U ovoj su se prigodi sudionici prijema usuglasili kako je kroz godine značajan iskorak napravljen u području promocije kulturne baštine, jačanja turističkih aktivnosti na tržištima Turske i Hrvatske, gospodarskog prosperiteta i bolje povezanosti među narodima.

Zamjenik gradonačelnika Beyoğlua Ulutaş i generalna konzulica Hrvatske u Istanbulu Zerec zahvalili su na gostoprimstvu dodavši kako je 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa veliki i jedinstven događaj. Kazali su kako je potrebno nastaviti unaprijeđivati i poboljšavati suradnju u sektoru turizma, marketinškoj promociji odredišta, naročito uoči ulaska u Schengenski prostor. Gradonačelnik je rekao kako avio kompanija Turkish Airlines ima zapaženu ulogu posebice u pogledu zračne veze između Istanbula i Dubrovnika, koja osigurava veliki broj posjetitelja tijekom sezone.

Prijemu su nazočile i generalna konzulica Republike Hrvatske u Istanbulu Ivana Zerec te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist