Grad

Predstavnici Dubrovnika primili izaslanstvo grada prijatelja Beyoglua

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su u petak izaslanstvo grada prijatelja Beyoğlua na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Yusufom Ulutaşom.

Dubrovački gradonačelnik i suradnici iskazali su dobrodošlicu izaslanstvu turskog grada, općine po tamošnjem ustroju, Beyoğlua s kojim je povelja o bratimljenju potpisana 2015. godine, prenose iz Grada.

Predstavnici gradova izrazili su iznimno zadovoljstvo povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske koja se obilježava 2022. godine, ali i organizacijom zajedničke izložbe „Od Carigrada do Istanbula – Fotografije rumelijske strane Bospora od sredine 19. do 20. stoljeća.“ koja će se svečano otvoriti u 20 sati u Etnografskom muzeju „Rupe“, a čime se nastavlja uspješna suradnja Grada Dubrovnika s gradom prijateljem Beyoğluom s ciljem prezentiranja i očuvanja turske kulturne baštine. „Ovom se izložbom dodatno potvrđuje snaga partnerstva i kvalitetna suradnja Beyoğlua i Dubrovnika“, istaknuo je gradonačelnik Franković.

U ovoj su se prigodi sudionici prijema usuglasili kako je kroz godine značajan iskorak napravljen u području promocije kulturne baštine, jačanja turističkih aktivnosti na tržištima Turske i Hrvatske, gospodarskog prosperiteta i bolje povezanosti među narodima.

Zamjenik gradonačelnika Beyoğlua Ulutaş i generalna konzulica Hrvatske u Istanbulu Zerec zahvalili su na gostoprimstvu dodavši kako je 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa veliki i jedinstven događaj. Kazali su kako je potrebno nastaviti unaprijeđivati i poboljšavati suradnju u sektoru turizma, marketinškoj promociji odredišta, naročito uoči ulaska u Schengenski prostor. Gradonačelnik je rekao kako avio kompanija Turkish Airlines ima zapaženu ulogu posebice u pogledu zračne veze između Istanbula i Dubrovnika, koja osigurava veliki broj posjetitelja tijekom sezone.

Prijemu su nazočile i generalna konzulica Republike Hrvatske u Istanbulu Ivana Zerec te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija