GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postavljeni semafori i završen pješački prijelaz na Nuncijati

Završeni su svi radovi na uređenju i opremanju pješačkog prijelaza na Nuncijati, na Državnoj cesti D8. Postavljena je vertikalna cestovna signalizacija, ocrtan pješački prijelaz i postavljeni semafori. Na inicijativu Grada, u suradnji s Hrvatskim cestama, ovime je riješen dugogodišnji problem stanovnika Nuncijate koji nisu imali adekvatno označen prijelaz preko ceste ispod svog naselja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad je financirao prometni elaborat Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ishodio sve potrebne suglasnosti te financirao pripremne građevinske radove. Tako je prvo, kao siguran prilaz pješačkom prijelazu, izgrađen nogostup s obje strane ceste, postavljena zaštitna ograda te prilagođeni postojeći skalini na spoju ceste s Ulicom Đura Basaričeka. Drugu fazu, označavanje pješačkog prijelaza te ugradnju semafora i odgovarajuće opreme, financirale su Hrvatske ceste, u čijoj nadležnosti i jest navedena dionica ceste.

Uz pješački prijelaz postavljeni su semafori i cestovna signalizacija, izgrađen nogostup, pristupni skalini i postavljena ograda.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izdana građevinska dozvola za Azil

Grad Dubrovnik dobio je građevinsku dozvolu za gradnju skloništa za životinje na Grabovici. Kompleks suvremenog gradskog azila na obuhvatu od 12 tisuća metara kvadratnih, kapacitetom 352 psa u 12 paviljona, bit će jedan od najvećih objekata ovakve vrste u Europi. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja. Projektom je predviđen i prostor za volontere koji se budu željeli uključiti u rad azila, kojim će upravljati stručno tijelo. Prema projektu studija Praxa, zona paviljona je organizirana kao park s paviljonima, šetnicama te parkovnim i hortikulturno uređenim zonama, sve je uklopljeno u okoliš i postojeći teren, a osigurat će se i prostori za obuku i socijalizaciju pasa. Implementacijom fotonaponskih elektrana azil će svoje potrebe za električnom energijom ostvarivati putem solarne energije. Za realizaciju projekta prethodno je usvajanjem Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika uvrštena nova lokacija budućeg gradskog azila čime se otklonila temeljna administrativna barijera. Završenom izradom projektne dokumentacije, koja je u potpunosti izrađena prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja, projekt je poboljšan u smislu energetske učinkovitosti i održivosti. U redovnom postupku izdavanja građevinske dozvole, prethodno je završena e-konferencija tijekom koje nije bilo primjedbi pozvanih javnopravnih tijela te su saslušane stranke u postupku.

Nakon što je ishodovana građevinska dozvola za Azil za životinje, cilj Grada Dubrovnika je započeti s radovima na izgradnji do kraja godine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 20. srpnja 2022.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist