Sport

PREDSTAVLJEN ‘EARTH, SEA & FIRE’ Jeste li dorasli izazovu?

PREDSTAVLJEN 'EARTH, SEA & FIRE' Jeste li dorasli izazovu?

Više od 200 natjecatelja očekuje se na drugom dubrovačkom triatlonu ‘Earth, Sea & Fire’, koji se održava 12. listopada.

‘Earth, Sea & Fire’ naziv je međunarodne otvorene triatlon utrke i promo utrke Hrvatskog triatlon saveza, a program je predstavljen ovog četvrtka na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali Daniel Marušić, predsjednik Dubrovnik Triathlon kluba, Matko Medak, tajnik kluba i osoba zadužena za trkački dio utrke, Joško Pulić, član kluba i osoba zadužena za plivački dio utrke te Ivo Dadić, član kluba zadužen za biciklistički dio natjecanja. Obraćanju medijima prisustvovali su i Made Žeravica, članica kluba i najaktivnija ženska triatlonka te Jakša Diklić, veoma uspješan mladi triatlonac.

– Utrke će se održati u subotu, 12. listopada sa startom u 14 sati, a brojni trkači natjecat će se u distancama: super sprint triatlon, sprint triatlon i olimpijski triatlon. Super sprint se sadrži od 375 metara plivanja, 10 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Sprint je kategorija u kojoj se odrađuje 750 metara plivanja, 20 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Poslijednja kategorija i ona najpopularnija je olimpijski triatlon koji se sastoji od 1500 metara plivanja, 40 kilometara biciklom i 10 kilometara trčanja. Triatlon će se održati kroz područja Luke Dubrovnik, Rijeke dubrovačke, Obale Stjepana Radića, Obale Ivana Pavla II te parka Batala. Očekujemo i puno stranih natjecatelja pa će se tako natjecati brojni trkači iz Hrvatske, Velike Britanije, Irske, Francuske, Španjolske, Njemačke, SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Crne Gore, Albanije, BiH, Slovenije, Mađarske i Austrije – poručio je Daniel Marušić.

Pored triatlon utrke organiziran je i zabavni dio događaja: prijem dobrodošlice, razgledavanje Dubrovnika, krstarenje brodom, večera organizirana nakon utrke te program dodjele medalja i proglašenja pobjednika, ukupnih i po kategorijama. U subotu 12. listopada u poslijepodnevnim satima promet će biti zatvoren, točnije od 14 do 17:30 sati i to na prometnicama Obale Stjepana Radića i Obale Ivana Pavla II kao i promet od kolodvora do ACI marine Komolac.

– Uspio sam se oporaviti od natjecanja Ironman na kojem sam bio u Italiji. To je fizički ekstremno zahtjevno natjecanje, na kojem nažalost, zbog nekoliko pehova, nisam uspio pokazati svoj maksimum. Srećom odmorio sam se i spreman sam za triatlon u Dubrovniku. Staza nije jako zahtjevna i uglavnom je ravna. Mislim kako je ova utrka jako zanimljiva, pogotovo kada pogledate lokacije, pliva se u luci, biciklistički dio je cijelo vrijeme uz more, a trkači će trčati 4 kruga što mi se čini najzanimljivijim za publiku. Moj cilj je kao i uvijek dati svoj maksimum i pokušati ostvariti jedno od prva tri mjesta – ispričao nam je triatlonac Diklić.

Iz organizacije su poručili kako bi već iduće godine ovaj triatlon mogao postati dio Kupa Hrvatske.

Organizator triatlona je Dubrovnik Thriatlon klub uz partnere Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Lučke uprave Dubrovnik.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist