Sport

MNK SQUARE OTVARA SEZONU Pred dubrovačkim malonogometašima teška utakmica

MNK SQUARE OTVARA SEZONU Pred dubrovačkim malonogometašima teška utakmica

MNK Square u subotu večer otvara novu sezonu u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi. U petak ujutro dubrovačka momčad je odradila posljednji trening, a potom u poslijepodnevnim satima krenula prema Zagrebu gdje će od 18.30 sati igrati prvo kolo protiv MNK Uspinjača Gimke.

Trener Antun Bačić nije krio zadovoljstvo odrađenim pripremama.

– Mogu reći da sam jako zadovoljan. Imali smo čast da imamo 4 reprezentativca, međutim u posljednjem tjednu uigravanja smo radili bez njih – nismo uradili kako želimo ali što je tu je. Sveukupno sam zadovoljan. Nastupili smo u Šibeniku i Pločama na pripremnim turnirima; u Šibeniku smo na jakom turniru ostali drugi u Pločama smo opravdali ulogu prvog favorita i osvojili prvo mjesto.

U petak je odigrana prva utakmica 1. HMNL u kojoj je Alumnus na svom terenu svladao Split. Odmah na startu – iznenađenje?

– Ne bi ja baš rekao da je iznenađenje. Split je tako reći bio s osam igrača u sastavu; Talijan Caputo se priključio tek prekjučer… Bila je prava tvrda utakmica u kojoj je na kraju Alumnus odnio pobjedu. Utakmica koja je najavila izjednačeno i neizvjesno prvenstvo.

Square će ove sezone u prvom kolu gostovati u Zagrebu. Prvo večeras kod Uspinjače, a potom za tjedan dana u Domu sportova kod Futsal Dinama (04. listopada od 20 sati). Trener je najavio večerašnjeg protivnika uz veliko poštovanje:

– Uspinjača je ove sezone pod vodstvom Marinka Mavrovića. ‘Buraz’ će sigurno neke stvari u odnosu na prošlu sezonu mijenjati. Prošle sezone smo imali dosta negativan skor – dva ligaška poraza i remi tj. poraz u polufinalu Kupa. Po mom mišljenju, kad pogledam njihov sastav, oni su jači nego lani. Usprkos tome ja se nadam i mislim da će nama ova Uspinjača više ”ležati” nego prošle godine. Ne mislim da smo mi favoriti, Uspinjača igra doma i jurišati će na pobjedu i očekujemo svakako tešku utakmicu. Idemo bez nekoliko igrača (kartoni i sitni problemi s ozljedama), no unatoč tome imamo širinu i kvalitetu, jači smo nego lani i idemo večeras po pobjedu! – zaključio je trener Bačić.

Utakmica se igra od 18.30 sati u SD Trešnjevka (Kutija šibica).

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist