Sport

ZAVRŠENE KVALIFIKACIJE Za naslov pobjednika uz Jugaše borit će se splitski Jadran i Sintez Kazan

ZAVRŠENE KVALIFIKACIJE Za naslov pobjednika uz Jugaše borit će se splitski Jadran i Sintez Kazan

Uzvratnim susretima u srijedu završene su kvalifikacije za novu sezonu LEN Lige prvaka. Dvanaest od šesnaest momčadi svoje mjesto u skupnom dijelu nstjecanja osiguralo je pomoću pozivnica. Preostala četiri mjesta popunjena su kroz tri kruga kvalifikacija.

U skupinu A plasirali su se Jug Adriatic osiguranje, Zodiac Barceloneta, Olympiacos Pirej, Jadran Carine Herceg Novi, Szolnoki Dozsa i Spandau 04 te splitski Jadran i Sintez Kazan. Splićani su, naime, u prvom susretu uvjerljivo svladali Strasbourg. Na gostovanju u srijedu bili su također nadmoćni te su svoje mjesto među elitom osigurali ukupnim rezultatom 29:12.

Ruska momčad dosta teže došla je do plasmana među najbolje. U prvom susretu Rusi su poraženi u Bresciji rezultatom 13:12. U uzvratnom susretu slavili su s tri pogotka razlike te su nakon nekoliko godina Talijane ostavili bez plasmana u glavnu fazu natjecanja.

Svoje mjesto u skupini B uz prošlogodišnje prvake, mađarski Ferencvaroš, potom Mladost, PRO Recco, WASPO 98 Hannover, CN Marseille i Dinamo Tbilisija, izborili su CN Terassa i OSC koji su nakon uvjerljivih pobjeda u prvim susretima obranili prednost minimalnim slavljima.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist