Županija

PREDSTAVLJANJE U ŽUPI Igrom i zabavom do zaštite djece u prometu

Na inicijativu Postaje prometne policije Dubrovnik tijekom ovog tjedna, od 3. do 6. listopada, u Općini Župa dubrovačka gostovat će Hrvatski auto klub sa svojim prepoznatljivim i iznimno zanimljivim projektom ‘Vidi i klikni’.

-Radi se o projektu čija je osnovna ideja učenje kroz činjenje, a usmjeren je na sigurnost djece u prometu, na što smo svi posebno osjetljivi – navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ciljana skupina su djeca u dobi od 6 do 7 godina kojima se kroz ovaj program prenose znanja i iskustva za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno znanja o tome kako prepoznati i vidjeti opasnosti u prometu, te kako ih učiniti vidljivim za vozače.

Otvaranje programa je u utorak, 3. listopada u 8.30 sati u Osnovnoj školi Župa dubrovačka, a osim navedene škole (škole domaćina) kroz edukaciju će proći i djeca-polaznici vrtića Župa dubrovačka, njih ukupno 350.

-Ovom dugogodišnjom uspješnom zajedničkom suradnjom Postaje prometne policije Dubrovnik i HAK-a želi se, kroz djeci zabavan sadržaj, postići rana prometna prevencija i njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Na otvaranju programa prisutnima će se obratiti predstavnici HAK-a, Postaje prometne policije te općine Župa dubrovačka – ističu iz PU DN.

Pročitajte još

Centar za rehabilitaciju Josipovac na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju

Dulist

Raspada se nova cesta u Slanom: ‘Asfalt je dva i pol puta tanji od projekta!’

Dulist

Načelnik Nardelli povećao iznos ovogodišnjih stipendija

Dulist