Kultura

Predstavlja se knjiga ‘Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske’

Predstavlja se knjiga 'Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske'

Druga tribina ciklusa ‘U susret sv. Vlahu’ održat će se u četvrtak 26. siječnja u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na tribini će biti predstavljena knjiga autorice Nevenke Šarčević Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske. Knjigu će uz autoricu predstaviti urednica knjige dr. sc. Katarina Horvat-Levaj (Institut za povijest umjetnosti) i don Robert Tonsati (Ured za kulturu i kulturna dobra Kotorske biskupije) dok će moderator večeri biti povjesničar umjetnosti Ivan Viđen (Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije).

Predstavlja se knjiga 'Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske'

Ova zanimljiva knjiga u osam cjelina donosi razgovore koje je autorica vodila o povijesti, arheologiji, zaštiti spomenika, povijesti umjetnosti i crkvene povijesti područja Boke kotorske. Stručnjaci raznih profila na stranicama ove knjige progovaraju o probranim temama teritorija na kojemu su se stoljećima događali zanimljivi kulturni dodiri i stilska preplitanja. Impozantno kulturno nasljeđe ovoga Dubrovniku susjednog prostora predstavlja se tako na nov i svjež način podsjećajući da se u Boki kotorskoj nalaze neka od antologijskih djela kulturne baštine na istočnoj obali Jadrana.

Izdanje je objavljeno u zajedničkom poduhvatu Kotorske biskupije, Instituta za povijest umjetnosti i nakladničke kuće ArTresor 2019. Godine. Recenzenti su akademik Tonko Maroević i akademik Radoslav Tomić, urednica je dr. sc. Katarina Horvat-Levaj, a fotografije kojima je knjiga bogato opremljena snimio je fotograf Paolo Mofardin.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist