Kultura

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u teatar ovu srijedu

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u teatar ovu srijedu
Josip Mlakić, Davor Špišić, Lana Molvarec

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u Kazalište Marina Držića u srijedu, 24. svibnja u 19 sati uz slobodan ulazak će se održati ‘Razgovori o kazalištu’ koje će moderirati književnica Staša Aras.

Povod je ovotjedna premijera nagrađivanog teksta ‘Dječak’ za koji je Špišić dobio 2. nagradu ‘Marin Držić’ za 2019. godinu. Drama je tada imala video-online premijeru u vremenu pandemije u Zagrebačkom kazalištu mladih 2021. godine, a ovog četvrtka, 25. svibnja će biti premijerno izvedena u dubrovačkom KMD-u na Velikoj Sceni. Reprize su 1. i 2. lipnja, a sve izvedbe počinju u 20 sati.

Radnja Špišićeve drame ‘Dječak’ događa se u nesigurnom postratnom vremenu. U zrakopraznom prostoru države izgrađene na masovnim žrtvama i pojedinačnom bogaćenju. Oholi vlastodršci uporno podgrijavaju krvave mitove i tako lakše vladaju narodom prezrenih.

– Komad režira Tamara Damjanović, a sve zainteresirane pozivamo na besplatno događanje i ‘Razgovore o kazalištu’ 24. svibnja od 19 sati na kojima će moći iz prve ruke saznati više detalja od suvremenog dramatičara, scenariste i prozaika Davora Špišića – pozivaju iz Kazališta Marina Držića.

Foto: Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist