Kultura

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u teatar ovu srijedu

Spisic foto Anto Magzan
Josip Mlakić, Davor Špišić, Lana Molvarec

Nagrađivani dramatičar Davor Špišić stiže u Kazalište Marina Držića u srijedu, 24. svibnja u 19 sati uz slobodan ulazak će se održati ‘Razgovori o kazalištu’ koje će moderirati književnica Staša Aras.

Povod je ovotjedna premijera nagrađivanog teksta ‘Dječak’ za koji je Špišić dobio 2. nagradu ‘Marin Držić’ za 2019. godinu. Drama je tada imala video-online premijeru u vremenu pandemije u Zagrebačkom kazalištu mladih 2021. godine, a ovog četvrtka, 25. svibnja će biti premijerno izvedena u dubrovačkom KMD-u na Velikoj Sceni. Reprize su 1. i 2. lipnja, a sve izvedbe počinju u 20 sati.

Radnja Špišićeve drame ‘Dječak’ događa se u nesigurnom postratnom vremenu. U zrakopraznom prostoru države izgrađene na masovnim žrtvama i pojedinačnom bogaćenju. Oholi vlastodršci uporno podgrijavaju krvave mitove i tako lakše vladaju narodom prezrenih.

– Komad režira Tamara Damjanović, a sve zainteresirane pozivamo na besplatno događanje i ‘Razgovore o kazalištu’ 24. svibnja od 19 sati na kojima će moći iz prve ruke saznati više detalja od suvremenog dramatičara, scenariste i prozaika Davora Špišića – pozivaju iz Kazališta Marina Držića.

Foto: Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

IBRICA JUSIĆ UZ 60 GODINA KARIJERE ‘Prst sudbine pokazao mi je da sjednem na moje skaline’

Ivana Mijić Vulinović

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist