Grad

PREDANA DOKUMENTACIJA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Pogledajte kako će izgledati azil za životinje

PREDANA DOKUMENTACIJA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Pogledajte kako će izgledati azil za životinje

Nakon što je Grad Dubrovnik odredio lokaciju azila za životinje provedene su sve potrebne procedure te je usvojenim Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika, u koji je uvrštena nova lokacija, omogućen završetak izrade projektne dokumentacije kao osnovni preduvjet za izgradnju azila za životinje.

S današnjim danom u potpunosti je završena izrada potrebne dokumentacije te slijedi izdavanje građevinske dozvole koja se očekuje kroz iduća dva mjeseca.

Kompleks budućeg gradskog azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika smješten je na predjelu Grabovice, protezat će se na površini obuhvata od 12.000 metara kvadratnih i činit će jedan od najvećih takvih objekata u Europi.

Azil je u potpunosti projektiran prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja.

-Sigurni smo da ćemo upravo završetkom ovog projekta postaviti još jedan visoki standard u našem gradu i pokazati da znamo na adekvatan način skrbiti o napuštenim i nezbrinutim životinjama – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Kompleks će raspolagati maksimalnim smještajnim kapacitetom za 352 psa te 91 mačku. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja.

Pročitajte još

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

UČENICE OŠ MOKOŠICA Petra i Lucija idu na državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Dulist