Kultura

“Prasac” na 23. Marulićevim danima

"Prasac" na 23. Marulićevim danima

Predstava Kazališta Marina Držića „Prasac koji gleda u sunce“ borit će se za nagradu „Marul“ na 23. Marulićevim danima, festivalu hrvatske drame i autorskog kazališta, koji počinje večeras u splitskom HNK.

Podsjetimo, „Prasca“ je u konkurenciji 39 predstava u produkciji 29 kazališta iz pet zemalja među deset predstava koje će u šest kategorija konkurirati za ovu prestižnu nagradu na smotru djela hrvatskih autora izvedenih u zemlji i inozemstvu u proteklih godinu dana izabrao ovogodišnji izbornik prof. dr. sc. Darko Lukić.

Osim „Marula“, na smotri će biti dodijeljena i nagrada publike, kao i nagrada žirija glavnog medijskog pokrovitelja „Slobodne Dalmacije“.

Tako će splitska publika u sedam dana festivala, osim predstave KMD-a „Prasac koji gleda u sunce“ koja će biti izvedena u petak, 26. travnja, još vidjeti i predstave „Unterstadt“ osječkog HNK-a, „Pričaj mi o Gorkome“ varaždinskog HNK-a, „Dabogda te majka rodila“ HNK iz Rijeke, „Kako je Dunda spasila domovina“ pulskog INK-a, „Glembajevi“ Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane, „Srce veće od ruku“ splitske PlayDrame, „Leda“ u koprodukciji ZeKaeM-a, Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja i Međunarodnog festivala Kotor Art, potom „Žena bez tijela“ zagrebačkog ZeKaeM-a te „Glorija“ zagrebačkog Teatra ITD.

Ovogodišnji ocjenjivački sud, koji će odlučivati o nagradama, čine dramaturginja i umjetnička direktorica festivala Borštnikovo srečanje iz Maribora Alja Predan, dramaturginja Željka Udovičić, glumica Bruna Bebić, glumac i direktor Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici te direktor Festivala BiH drame Hazim Begagić te dramaturg Ivor Martinić.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist