Kultura

“Prasac koji gleda u sunce” gostuje u Zadru

"Prasac koji gleda u sunce" gostuje u Zadru

Predstava "Prasac koji gleda u sunce" Kazališta Marina Držića, pod redateljskom palicom Olje Lozice, autorice djela, večeras gostuje u HNK Zadar.

Predstava je premijerno izvedena u Dubrovniku 2. ožujka 2012.godine, a glume Zdeslav Čotić, Gracija Filipović, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Boris Matić i Alen Čelić.

Na ostvarenju predstave surađivali su i scenograf Marin Gozze, kostimograf Mario Leko i skladateljica Paola Dražić Zekić.

Radnja predstave u središte stavlja međuljudske odnose i otuđenja koja su veoma česta u današnjem modernom i užurbanom svijetu.

Ispod površine ove smiješne priče pisane u maniri 'harmsovskog' humora zapravo se krije tragikomična priča o poremećenim vrijednostima današnjice, osamljenosti i otuđenosti. To je priča o čovjeku koji je imao sve, a nije imao ništa. Naprosto se prerano zatekao u krizi srednjih godina i odlučio okrenuti leđa društvu, nametnutim društvenim normama i zbilja pokušati sebe natjerati da pronađe odgovor na pitanje – gdje je i što je zapravo moje mjesto pod suncem?
 

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist