Zanimljivosti

Požutio gruški zaljev

Voditeljica Eko-fona Jadranka Šimunović javlja kako su linije njihovog “zelenog telefona” već nekoliko dana preplavljene pozivima građana koji se čude požutjelom moru u gruškom zaljevu.

– Dojavljuju nam naši sugrađani već nekoliko dana a danas najviše preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona i čudom se čude zašto je dio gruškog zaljeva preko puta Robne kuće Minčeta uz obalu požutio? Je li riječ o fekalijama ili možda o zemlji pomješanoj s vodom od obližnjeg gradilišta kod Hotela Stadion? – pitaju se aktivisti Eko-fona te ističu kako su danas oko 11.25 kontaktirali Centar 112, gdje im je rečeno kako još nitko do sada nije ništa dojavio u svezi "požutjelog mora " u  tom  dijelu gruškog zaljeva te da će odmah reagirati odgovornim komunalnim službama.
 
– Svi znamo koliko nam je naše more važno i što se događa kada u njega dospije mulj, zemlja ili možda fekalije, ono se onečisti i zagadi a prekrivanjem muljem zauvijek uništi njegova flora i fauna. Pitamo se trebaju li nam ovi ekocidi prema našem divnom Jadranu i kako se to u zadnje  vrijeme odnosimo prema njemu? – kaže se u hitnom apelu Eko-fona, kojeg potpisuje voditeljica Jadranka Šimunović.
 
– Komunalne službe požurite da ne bude kasno? – poručuju aktivisti Eko-fona nadležnima.

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Kad je osmijeh tu, dosta je i običan kolut

Zvonimir Pandža

[SVE VEĆI TREND U SVIJETU] Znate li što je plogging?

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Tijekom istraživanja izvorišta Omble pronađena čovječja ribica!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija