DuList IN

POVRATNIČKA PUNTIŽELA OVU SUBOTU Kupanje, druženje, Rambo Amadeus, Let3…

POVRATNIČKA PUNTIŽELA OVU SUBOTU Kupanje, druženje, Rambo Amadeus, Let3...

Već u ožujku ove godine poprilično su nas šokirala – pozitivno, naravno – dva jaka glazbena imena! Udruga Kurenat objavila je kako na Puntiželu, koja će se održati ovu subotu, 30. lipnja, kao headlineri dolaze Rambo Amadeus i Let3.

Ovogodišnje ljeto u parku Striježice ponovo će biti nezaboravno – more, barke, kupanje, druženje… Sve je to pod zajedničkim nazivnikom: ‘Jedva čekamo!’ Dakle, pred najbolju gitarijadu na jugu uvjerljivo, popričali smo kratko s Maruškom Sambrailo, osobom koja ‘drži konce’ uz svoj vrijedni tim volontera, prijatelja iz Kurenta.

Ono što se nameće kao osnovni pridjev ovogodišnje Puntižele je ‘povratnička’, upravo zbog ova dva jaka imena. Maruška nam ističe kako će ovo itekako biti zanimljiva večer!

– U najmanju ruku zanimljiva večer! Osobno obožavam Ramba i jako sam sretna sto smo se uspjeli dogovoriti da ove godine zasvira u našem parku, a za Let 3 se sve zna – oni garantiraju dobru zabavu čemu smo svjedočili i prije četiri godine – istaknula nam je simpatična Maruška, dodavši i ostale sjajne bendove koji će obilježiti popodne i večer u parku Striježice. Program je ove godine zaista raznolik.

– Potrudili smo se dovesti i neka nova lokalna imena kojima će to biti odlična platforma za pokazati na čemu rade jer je i sama ideja Puntižele nastala upravo iz tog razloga, kao svojevrsna promidžba lokalnih bandova. Tako ćemo ove godine slušati Lapadske Tratinčice, Beatles Tribute Band, Nianse, Banditen Strasse, Burky&Inochente, te dobra stara Bjelouška, to jest, Natriks – ističe Maruška.

Puntižela je ove godine na neki način ‘povratnička’ i sredstvima. Maruška i njezina sjajna ekipa, koju ćemo hvaliti kad god budemo imali priliku za to, uistinu su zahvalni svim sponzorima. Ipak su, kažu, ‘uletjeli’ kad je bila frka.
– Koristim priliku da zahvalim ovogodišnjim sponzorima jer bez njih odvijanje ove manifestacije zaista ne bi bilo moguće. Veliko hvala Općini Župa Dubrovačka, Turističkoj zajednici općine Župa Dubrovačka, Županiji Dubrovačko neretvanskoj, Phobs, Brenum d.o.o., One Suite Hotel, Dubrovnik Riviera Hotels, Atlantska plovidba, Hotel Petka, Adriatik Servis, Online Croatia, Nautika, Acceptus, Villa Stone, Antun Kraljić, Niko Dubrovnik, Diva, Orto, Bellaria – ističe Maruška. Ma lako za sponzore, i hvala im što ćemo imati i ove godine besplatan a fantastičan glazbeni uvod u ljeto, ali tko su ti ljudi kojima ništa nije problem?

– Sretna sam da se ove godine Udruga proširila i da smo dobili ‘svježu krv’ koji su s postojećom ekipom odradili vrhunski posao u pripremi i organizaciji manifestacije. Danas Udruga broji preko trideset volontera od kojih bi posebno izdvojila Stijepa i Ivicu koji su od prvog dana postojanja udruge neumorni. Krenuli smo s pripremama dosta rano, tako da smo odradili sve formalnosti, te nam je plan na ovogodišnjoj Puntiželi uživati bez uobičajenih obveza u zadnji tren – kroz osmijeh će Maruška.

Puntižela, Župstok, službeni je župski početak ljeta ali i duboko ukorijenjena tradicija ovog kraja, a volonteri nastoje održavati ju kontinuirano već 22 godine, a nadaju se samo nastaviti istim tempom. Koji je, moramo to istaknuti, odličan. Zato smo malo požurili i pitali kad se počinje organizirati priča za iduću Puntiželu, a volonteri će nam: ‘Nek’ se slegnu dojmovi, pa počinjemo odmah prikupljati ideje koga bismo mogli vidjeti dogodine!’

mnj

Pročitajte još

Baby Lasagna nakon prolaska u finale: ‘Dragi Hrvati, nadam se da ste ponosni’

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo