Grad

POVIJESNI REZULTAT Dubrovnik ostvario tromilijunto noćenje!

POVIJESNI REZULTAT Dubrovnik ostvario tromilijunto noćenje!

Prvi put u povijesti grad Dubrovnik ostvario je jučer, 21. listopada tromiljunto noćenje! Prema statističkim podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika u našem gradu u svim oblicima smještaja premašena je magična brojka od tri milijuna noćenja, javljaju iz gradske Turističke zajednice.

Naime, u Dubrovniku je od početka godine boravilo 818.043 dolazaka, a jučer je zabilježeno 3.002.470 noćenja. Trenutno na području grada boravi 7.300 gostiju, što je četrnaest posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

– Povijesno ostvarenje od tri milijuna noćenja čini Dubrovnik, uz istarski Rovinj, najuspješnijom destinacijom u Hrvatskoj, dok je važno napomenuti kako je naš grad na prvom mjestu po broju dolazaka na razini cijele države – u 2013. kod nas je boravilo 733.291 gostiju, a do konca godine trebalo bi se ostvariti gotovo 900 tisuća dolazaka – ističu iz TZ-a grada Dubrovnika.

Povećanja od devet posto u noćenjima i dvanaestak posto u dolascima koja se evidentiraju od početka godine dovela su do realizacije povijesnih tri milijuna noćenja, a po broju dolazaka na top-listi naših gostiju predvode gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, slijede gosti iz Njemačke, Francuske, SAD –a, Hrvatske, Švedske, Španjolske, Norveške i Australije, te drugi.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist