GradPolitika

POTVRĐENO Mato Franković kandidat HDZ-a gradonačelnika

POTVRĐENO Mato Franković kandidat HDZ-a gradonačelnika

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković bit će kandidat te stranke na predstojećim lokalnim izborima u Dubrovniku, rečeno je na večerašnjoj konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Franković je istaknuo kako je HDZ spreman preuzeti vođenje Dubrovnika, te naglasio kako je Grad u posljednjih pet godina u mandatu HNS-ovog Andra Vlahušića imao ukupni proračun od dvije milijarde, no kako građani ništa od toga nisu osjetili.
”Grad može duplo više i duplo bolje.Uz jednoglasnu podršku Gradskog odbora HDZ-a kandidirao sam se za gradonačelnika. Ne želim se baviti drugima, o njima govore njihova djela, riječi, ali i postupci koji se vode protiv njih, kao i presude”, rekao je Franković aludirajući na pravomoćnu osuđujuću presudu protiv Andra Vlahušića u aferi Šipan.
Dodao je kako o moralu takvih političara ne treba govoriti, te istaknuo kako će u slučaju pobjede povećati i uvesti potporu svim potrebitima, od porodiljnih naknada, preko vrtića, besplatnih udžbenika i potpore braniteljima. Pročistač za vodu na rijeci Omblu, bit će prioritet, rekao je on.
”To ćemo rješavati u prvoj godini mandata jer građani zaslužuju pitku vodu”, rekao je Franković.
Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako još nisu završeni pregovori o mogućim koalicijama, a nisu određeni ni kandidati za zamjenika, odnosno zamjenicu gradonačelnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist