Crna kronika

Potvrđena optužnica protiv petorice okrivljenika i HEP-a u slučaju HE Dubrovnik

Optužno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u predmetu Hidroelektrana Dubrovnik u Platu.

Podsjetimo, DORH Mata Miškovića, Željka Starmana, Nikolu Rukavinu, Ivicu Nujića i Miljenka Vučića, tada vodeće ljude HE Dubrovnik i HEP-a te stručne suradnike na projektu njene rekonstrukcije, tereti za počinjenje ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, ‘opasnog izvođenja građevinskih radova’ te ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, a koji su rezultirali pogibljom trojice zaposlenika hidroelektrane u Platu – Davora Pozniaka, Mata Maškarića i Ivice Zvrka.

Prva sjednica Optužnog vijeća održana je krajem siječnja te se na njoj nije odlučivalo o potvrđivanju optužnice, budući da je branitelj jednog okrivljenika predlagao izdvajanje iz spisa nekih iskaza svjedoka za koje je on mislio da su nezakoniti. Drugi put se Optužno vijeće sastalo krajem travnja, a tada su svi uključeni iznijeli svoja stajališta o optužnici. Od tada se čekalo hoće li optužnica biti potvrđena ili vraćena DORH-u.

Informaciju o tome kako je optužnica potvrđena potvrdili su nam iz obitelji Pozniak.

 

Pročitajte još

NA BISTRINI Još jedan automobil ‘završio’ na krovu, jedna osoba prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

U ZATONU VELIKOM Automobil ‘završio’ na krovu, nema ozlijeđenih

Dulist

PROMETNA NESREĆA NA ILIJINOJ GLAVICI Dvije osobe zatražile liječničku pomoć

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija