Crna kronika

Potvrđena optužnica protiv petorice okrivljenika i HEP-a u slučaju HE Dubrovnik

Potvrđena optužnica protiv petorice okrivljenika i HEP-a u slučaju HE Dubrovnik

Optužno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u predmetu Hidroelektrana Dubrovnik u Platu.

Podsjetimo, DORH Mata Miškovića, Željka Starmana, Nikolu Rukavinu, Ivicu Nujića i Miljenka Vučića, tada vodeće ljude HE Dubrovnik i HEP-a te stručne suradnike na projektu njene rekonstrukcije, tereti za počinjenje ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, ‘opasnog izvođenja građevinskih radova’ te ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, a koji su rezultirali pogibljom trojice zaposlenika hidroelektrane u Platu – Davora Pozniaka, Mata Maškarića i Ivice Zvrka.

Prva sjednica Optužnog vijeća održana je krajem siječnja te se na njoj nije odlučivalo o potvrđivanju optužnice, budući da je branitelj jednog okrivljenika predlagao izdvajanje iz spisa nekih iskaza svjedoka za koje je on mislio da su nezakoniti. Drugi put se Optužno vijeće sastalo krajem travnja, a tada su svi uključeni iznijeli svoja stajališta o optužnici. Od tada se čekalo hoće li optužnica biti potvrđena ili vraćena DORH-u.

Informaciju o tome kako je optužnica potvrđena potvrdili su nam iz obitelji Pozniak.

 

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist