Crna kronika

SLUČAJ HE DUBROVNIK Sastalo se Optužno vijeće, odluka o optužnici za nekoliko dana

Sjednica optužnog vijeća u predmetu Hidroelektrana Dubrovnik u Platu održana je ovog utorka na Županijskom sudu u Dubrovniku. Kako je za DuList potvrdio glasnogovornik suda Pero Miloglav, svi uključeni iznijeli su svoja stajališta o optužnici, a vijeće će kroz nekoliko dana donijeti odluku o tome hoće li je potvrditi ili je vratiti Državnom odvjetništvu. Miloglav ne očekuje da će to biti ovog tjedna s obzirom da ne postoji neki zakonski rok za to. Na sudu su ovog utorka bili odvjetnici optuženika Čedo Prodanović, Gordan Preglej i Zvonimir Hodak. Optužnim vijećem predsjedala je sutkinja Marija Donatović Dabelić.

Podsjetimo, prva sjednica Optužnog vijeća održana je krajem siječnja te se na njoj nije odlučivalo o potvrđivanju optužnice, budući da je branitelj jednog okrivljenika predlagao izdvajanje iz spisa nekih iskaza svjedoka za koje on misli da su nezakoniti. Inače, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske Mata Miškovića, Željka Starmana, Nikolu Rukavinu, Ivicu Nujića i Miljenka Vučića, tada vodeće ljude HE Dubrovnik i HEP-a te stručne suradnike na projektu njene rekonstrukcije, tereti za počinjenje ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, ‘opasnog izvođenja građevinskih radova’ te ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, a koji su rezultirali pogibljom trojice zaposlenika hidroelektrane u Platu – Davora Pozniaka, Mata Maškarića i Ivice Zvrka.

Pročitajte još

DUBAC I DUBOKA LJUTA Dvije prometne u kratkom razmaku, ozlijeđen motociklist

Dulist

KRALE ZLATO, NOVAC… Dvije djevojke provalile u šest stanova na području Dubrovnika

Dulist

FOTO U Komolcu planula mobilna kućica, požar gasi sedam vatrogasaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija