Aktualno

POTREBICA O NAZIVU KOTORSKOG BAZENA ‘Ovu neprihvatljivu poruku poslala je probuđena velikosrpska politika’

Najoštrije osuđujem odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru ‘Zoran Džimi Gopčević’, po zapovjedniku straže zloglasnog logora Morinj 1991, a koja je u dubrovačkoj javnosti, a posebno kod bivših zatočenika logora izazvala šok i nevjericu – napisao je na Facebooku predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Istaknuo je kako je ‘skrivanje iza njegove neupitne vaterpolske veličine samo paravan za revitalizaciju politika u Crnoj Gori koje su pokrenule napad na Dubrovnik 1991. godine, a koje i danas neki ovakvim političkim porukama, odlukama i gestama nastavljaju opravdavati’.

-Crna Gora i grad Kotor imaju puno drugih ponosnih sinova i kćeri koji su zaslužili da se po njima nazove novi kotorski bazen, ali nažalost velikosrpska politika koja je poražena u Domovinskom ratu se ponovo probudila i poslala je ovu neprihvatljivu poruku. Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad. Pružena ruka suradnje može biti samo sa onima koje baštine europske vrijednosti – poručio je Marko Potrebica.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija