Aktualno

POTREBICA O NAZIVU KOTORSKOG BAZENA ‘Ovu neprihvatljivu poruku poslala je probuđena velikosrpska politika’

Najoštrije osuđujem odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru ‘Zoran Džimi Gopčević’, po zapovjedniku straže zloglasnog logora Morinj 1991, a koja je u dubrovačkoj javnosti, a posebno kod bivših zatočenika logora izazvala šok i nevjericu – napisao je na Facebooku predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Istaknuo je kako je ‘skrivanje iza njegove neupitne vaterpolske veličine samo paravan za revitalizaciju politika u Crnoj Gori koje su pokrenule napad na Dubrovnik 1991. godine, a koje i danas neki ovakvim političkim porukama, odlukama i gestama nastavljaju opravdavati’.

-Crna Gora i grad Kotor imaju puno drugih ponosnih sinova i kćeri koji su zaslužili da se po njima nazove novi kotorski bazen, ali nažalost velikosrpska politika koja je poražena u Domovinskom ratu se ponovo probudila i poslala je ovu neprihvatljivu poruku. Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad. Pružena ruka suradnje može biti samo sa onima koje baštine europske vrijednosti – poručio je Marko Potrebica.

Pročitajte još

Drop Piera Pirupe

Petar Ipšić

PREMIJER IZNIO PROCJENU Prihod od turizma – 11,3 milijarde eura

Dulist

ANDRIJA JARAK O MISLAVU BAGU ‘Bio je fanatik novinarstva, surovi profesionalac’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija