Hrvatska

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA Neprihvatljivo je da se javni objekt u Kotoru naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA Neprihvatljivo je da se javni objekt u Kotoru naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje Odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru ‘Zoran Džimi Gopčević’.

-Krajnje je neprihvatljivo da se javni objekt naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj 1991. godine. Takva odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje gradimo s Crnom Gorom te će zasigurno imati posljedice na naše buduće odnose – navode u priopćenju za javnost iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
-Nadamo se da će nove vlasti Crne Gore shvatiti kako ovakve odluke nisu pravi put za europsku perspektivu Crne Gore, koja je do prije samo godinu dana izgledala neupitno – zaključuju.

DuList je još krajem srpnja pisao o tome kako je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore protiv prijedloga da bazen u Kotoru nosi ime Zorana Gopčevića. Svoju su reakciju objavili na vlastitim stranicama, a ususret redovitoj sjednici Općinske skupštine Kotor na kojoj se odlučivalo o promjeni imena.

 

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist