Hrvatska

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA Neprihvatljivo je da se javni objekt u Kotoru naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje Odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru ‘Zoran Džimi Gopčević’.

-Krajnje je neprihvatljivo da se javni objekt naziva po imenu čuvara zloglasnog logora Morinj 1991. godine. Takva odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje gradimo s Crnom Gorom te će zasigurno imati posljedice na naše buduće odnose – navode u priopćenju za javnost iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
-Nadamo se da će nove vlasti Crne Gore shvatiti kako ovakve odluke nisu pravi put za europsku perspektivu Crne Gore, koja je do prije samo godinu dana izgledala neupitno – zaključuju.

DuList je još krajem srpnja pisao o tome kako je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore protiv prijedloga da bazen u Kotoru nosi ime Zorana Gopčevića. Svoju su reakciju objavili na vlastitim stranicama, a ususret redovitoj sjednici Općinske skupštine Kotor na kojoj se odlučivalo o promjeni imena.

 

Pročitajte još

STANIČIĆ U DUBROVNIKU ‘Hrvatska je ostvarila odlične turističke rezultate u vrlo izazovnim okolnostima’

Dulist

Sud zabranio portalu objavljivanje tekstova o Gordani Buljan Flander, HND: Nedopustivo ušutkavanje medija!

Dulist

ZA IZLAZ IZ KRIZE ‘Na stolu’ je stvaranje posebnih EU fondova za pomoć putničkim agencijama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija