Politika

POTREBICA BARAČU ‘Jesu li onda i Šimac Bonačić i Gojun pogodovali, reketarili i počinili kazneno djelo?’

POTREBICA BARAČU 'Jesu li onda i Šimac Bonačić i Gojun pogodovali, reketarili i počinili kazneno djelo?'

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica (HDZ) objavio je na svom Facebook profilu snimku s posljednje sjednice na kojoj su gradski vijećnici glasali za kupovinu nekretnine na Gundulićevoj poljani, koja je bila u vlasništvu Zagrebačke banke.

Za kupovinu su, ističe Potrebica, glasali i gradski vijećnici SDP-a Tatjana Šimac Bonačić i Mladen Gojun, što je kontradiktorno stavovima koje je u utorak iznio njihov stranački šef Jadran Barač.

Potrebica je napisao:

‘DVA SDP-a U GRADU!

Gospar Jadran Barač, tiskovna konferencija SDP-a na temu kupnje prostora Zagrebačke banke u Gradu:

‘…to je najgori oblik pogodovanja, mešetarenja i beskompromisnog bacanja novca… Postoje indicije da su u ovom slučaju prisutni elementi kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti’.
Što se tiče kupnje nekretnine na Gundulićevoj poljani, Barač je još rekao: – Opet se potvrđuje HDZ-ovo i gradonačelnikovo netransparentno raspolaganje novčanim sredstvima za privatne interese… Potrebica je javno zakoračio u sukob interesa i reketari poduzetnike s pozicije moći jer onda nema primjene jednakih pravila za sve zainteresirane poslovne subjekte koji bi živjeli od turizma u sklopu povijesne jezgre….izvlačenja i trošenja javnog novca isključivo za privatne interese.’

SDP-ovi vijećnici gospođa Tatjana Šimac Bonačić i gospar Mladen Gojun glasovali su za kupnju prostora Zagrebačke banke pa se postavlja logično pitanje jesu li oni za gospara Barača pogodovali, mešetarili, reketarili, počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, izvlačili novac isključivo za privatne interese, bili u sukobu interesa? Jedan SDP očito prisustvuje sjednicama Gradskog vijeća, a drugi nakon par dana javno kritizira svoje kolege u Gradskom vijeću.’

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist