AktualnoUrednički izbor

POTRAŽNI TIMOVI U ALBANIJI ‘Lokalne snage zadovoljne su našim trudom i radom’

POTRAŽNI TIMOVI U ALBANIJI 'Lokalne snage zadovoljne su našim trudom i radom'

Potražni timovi Državne intervencijske postrojbe u konstantnoj su potrazi u albanskom Draču pogođenom potresom ovog utorka.

‘Sve pred nama postavljene izazove riješili smo s uspjehom. Lokalne snage zadovoljne su našim trudom i radom’, javljaju iz Albanije članovi Hrvatske Udruge za Obuku Potražnih Pasa. Potražni psi su po dolasku i kretanju u potražnu akciju u prvoj ruševini locirali potencijalno živu osobu. Proces spašavanja preuzeli su dalje tehnički timovi.

-Sad slijedi utrka i borba s vremenom, prošla su prva 24 sata nakon kojih se smanjuju šanse za preživljavanje pronađenih – zato intenzivno radimo kako bi svo vrijeme koje provodimo na terenu posvetili što kvalitetnijoj potrazi – izjavio je u Albaniji Tomislav Marević, voditelj Službe za operativnu pripravnost MUP-a, a prenosi HUOPP.

Inače, tim za traganje i spašavanje u ruševinama sastavljen od 15 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i osam potražnih pasa za spašavanje s dva vojna helikoptera MORH-a nalaze se u Albaniji.
Potražni timovi za spašavanje u ruševinama Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa mobilizirani u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja.

Mobiliziranim potražnim timovima HUOPP-a, pridružila su se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb. Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega.

Izvor: Facebook / HUOPP – Hrvatska Udruga za Obuku Potražnih Pasa

 

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist