Županija

POTPISAN UGOVOR Župa i Konavle dobit će još jedno sanitetsko vozilo

Ugovor o kapitalnoj donaciji za nabavku kombi vozila za sanitetski prijevoz za potrebe prijevoza pacijenata Općine Župa Dubrovačka i Općine Konavle potpisali su ovog ponedjeljka načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Donacijom osiguranom iz Proračuna ovih dviju općina nabavit će se kombi vozilo za sanitetski prijevoz koje će Dom zdravlja Dubrovnik svojim sredstvima doraditi i iz običnog vozila prenamjeniti u medicinsko. Vozilo čija je vrijednost 300 tisuća kuna će biti opremljeno potrebnom medicinskom opremom, sjedalicom, nosilima, dodatnim hlađenjem, defibrilatorom kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a sve u skladu prema normama EU HRN1789.
Prije dvije godine istim modelom, zajedničkim financiranjem Općine Župa dubrovačka, Općine Konavle i Doma zdravlja nabavljeno je sanitetsko vozilo, a kako bi se dodatno poboljšala zdravstvena zaštita žitelja ovih dviju općina zajedničkim financiranjem osigurana su sredstva za nabavku još jednog snitetskog vozila.
Na taj način poboljšat će se prijevoz iz Župe i Konavala ka Općoj bolnici Dubrovnik, kao i prijevoz pacijenata iz bolnice u kliničke centre Zagreb, Split, Rijeka .

Pročitajte još

Zlatna Petrunjela Pavić kod načelnika Nardellija

Dulist

Otvorena druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more 2021.

Dulist

DOBROSLAVIĆ: Moramo misliti na našu sigurnost, od početka smo bili stava da Jadransko-jonski koridor mora proći kroz ovu županiju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija