Aktualno

Potpisan ugovor za “Biser Samarre”

Potpisan ugovor za "Biser Samarre"

Dubrovačka tvrtka Trames potpisala je danas ugovor o investiciji teškoj 200 milijuna dolara. Riječ je o ugovoru s iračkim partnerima za projekt pod nazivom „Durrat Samarra“.

Radi se o projektu izgradnje novog grada u Iraku, u prijevodu „Biser Samarre“.

Potpisivanje ugovora za poslove vođenja projekta, izrade prostorno-planske i tehničke dokumentacije, nadzora, kontrole kvalitete i inženjeringa konkretan je korak u ostvarenju značajnog zajedničkog posla čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, u projektu vrijednosti preko 600 milijuna dolara.

Ukupna bruto razvijena površina građevina „Durrat Sammare“ je oko 2 milijuna četvornih metara, a obuhvaća sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.
 
Uz domaćine iz Hrvatske gospodarske komore koje je predstavljala direktorica sektora za međunarodne odnose gospođa Sunčanica Skupnjak Kapić, iračke investitore na čelu s dr. Abdul Rahman Fadhil Hameedom i izaslanstvom Guvernerata Salahuddin, potpisivanju ugovora su prisustvovali hrvatski veleposlanik u Iraku Jerko Vukas, Andrea Javor, ravnateljica pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i savjetnik za gospodarstvo Jasim Daher.

– Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu. Jučer su se, kao što znate,  povukle i posljednje američke snage te Irak očekuju veliki poslovni pothvati za novu budućnost – izjavio je dr. Rahman Fadhil Hameed.
 
Direktor tvrtke Trames d.o.o. Marko Balija je naznačio važnost ovog simboličkog čina kojim se ukazuje na globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke, a čime se otvaraju daljnje poslovne mogućnosti i za druge hrvatske tvrtke koje će sudjelovati u projektu.

Balija se zahvalio na ogromnom povjerenju koje su irački investitori iskazali prepuštajući inženjerski dio poslova na ostvarenju ovog mega projekta upravo hrvatskoj tvrtki Trames, te se zahvalio hrvatskoj diplomaciji i vrijednom osoblju našeg veleposlanstva u Iraku, bez čije pomoći bi njihovo sudjelovanje u projektu bilo teško ostvarivo.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist