Aktualno

POTPISAN UGOVOR Studenti se u novoj menzi hrane do 1. travnja 2020.

Dubrovački studenti dobili su novu menzu, a njeno ime prvi je otkrio DuList u novom tiskanom broju koji je od ove srijede na kioscima.

Riječ je o ugostiteljskom objektu Tutto Benne u Uvali Lapad čiji je vlasnik Mario Zvono. Novi davatelj usluge studentske prehrane danas je, točno u podne, potpisao ugovor s ravnateljem Studentskog centra u Dubrovniku Markom Potrebicom. Kako je istaknuo ravnatelj, nije mogao unaprijed iznijeti ime nove menze dok je trajao postupak javnog poziva.

Studenti će se u novoj menzi moći hraniti do 1. travnja 2020. godine, odnosno do izgradnje studentskog restorana u novom domu, a sukladno Pravilniku koji je na snazi i po cijeni koja je bila prije. To je, dakle, participacija studenta od 7 kuna. Od ponedjeljka 14. listopada, ako Ministarstvo znanosti i obrazovanja dotada (a uvjeren je Potrebica da hoće), obavi kontrolu objekta, studenti će na raspolaganju imati studentske menije. Inače, Ministarstvo je ovlastilo Studentski centar da može sklopiti ugovor s davateljima usuge studentske prehrane.

Podsjetimo, cijena studentskog menija u Dubrovniku od 23,10 kuna pokazala se nedovoljnom, zbog čega su dubrovački studenti ostali bez jedinog restorana u Kavani Teatar koji je otkazao ugovor o pružanju usluga studentske prehrane 12. rujna ove godine.

Potrebica je otkrio i da je, za rješavanje ovog problema, kontaktirao Udrugu ugostitelja i cehovska udruženja. Izvijestili su ga, naime, da je ekonomski najniža isplativa cijena 36 kuna. ‘Nakon toga, nazvao me Mario Zvono koji je iskazao želju da nam pomogne i bez želje za profitom’, govori Potrebica.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predjsednik Studentskog zbora Amar Omerčahić.

Pročitajte još

OD SRIJEDE Na kioscima vas čeka 500. broj DuLista!

Dulist

Zbog vala visokih temperatura vrlo velika opasnost od požara na Mljetu i Pelješcu

Dulist

NA SV. ILIJI HGSS-ovci pronašli izgubljenog stranog planinara s ozlijeđenom rukom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija