Grad

Postignut dogovor s Pašalićem! Marini će se osigurati 20 parkirnih mjesta

Postignut dogovor s Pašalićem! Marini će se osigurati 20 parkirnih mjesta

Grad Dubrovnik postigao je dogovor s tvrtkom Laguna Trade Franja Pašalića po pitanju novih granica koncesije marne. Pašalić će dobiti 20 parkirnih mjesta ispred marine, a s novim granicama ‘izbrisat će se’ sva sporna mjesta koncesijskog područja, odnosno toliko puta spominjanih 700 kvadrata. Tu je vijest na konferenciji za medije objavio gradonačelnik Mato Franković govoreći o urbanističkim planovima, koji će se u ponedjeljak, 9. svibnja naći pred Gradskim vijećem. Iako su vijećnici trebali pokrenuti izradu izmjena Urbanističkog plana uređenja Gruški akvatorij zbog terminala za brodove na kružnim putovanjima, točka se povlači upravo zbgo dogovora s Pašalićem.
-Prvotno stavljanje točke na dnevni red bilo je vezano uz projekt terminala za kružna putovanja, ali je u međuvremenu postignut dogovor s Ministarstvom i tvrtkom Laguna Trade o novim granicama koncesije marine te je sukladno tom dogovoru prethodno potrebno izvršiti izmjenu UPU-a Gruški akvatorij. Kako sama izmjena granica koncesijskog dobra podrazumijeva i prethodni postupak ocjene o potrebi procjene studije utjecaja na okoliš, isto se nije moglo realizirati u kraćem vremenskom roku, a ne mogu se voditi dva paralelna procesa izmjena UPU-a te se točka miče s ove sjednice Gradskog vijeća, dok ne napravimo procjenu i dok ne dobijemo službeno mišljenje županije – rekao je Franković te istaknuo kako će se izmjenama ovog plana definirati nova granica koncesije Marine Frapa.
Odgovarajući na novinarsko pitanje, objasnio je i detalje dogovora.
-Stav Grada je, rekao sam to više puta, bio da smo voljni izaći u susret koncesionaru i jedan dio parking mjesta osigurat za potrebe Laguna Trade. Svi naši prijedlozi nisu bili usvojen od strane Ministarstva iako je investitor, u jednom trenutku prihvatio dio varijantnih rješenja parking mjesta. No, Ministarstvo ih nije moglo prihvatiti jer bi dolazilo do prekida koncesijskog područja – rekao je gradonačelnik, te nastavio:
-Stoga smo radili prilagodbu projekta tako da naši sugrađani neće izgubiti nijedno parking mjesto, već smo na jednom širem području pronašli dovoljno prostora za parking mjesta, bez da se umanjuje vrijednost šetnice i biciklističke staze, a da je isto u okviru pomorskog dobra odnosno u neposrednoj blizini same koncesije. To će biti definirano izmjenama UPU-a te će se koncesijska granica produljiti na to područje i izmaknut će se sa svih spornih područja koja smetaju, tih nekih 700 kvadrata. Na taj način smo postigli zadovoljavajući situaciju jer građanima nismo ništa uzeli, a pronašli smo zajedničko rješenje s investitorom i ministarstvo – rekao je.
Na temelju izmjena UPU-a Vlada će donijeti novu odluku o novim granicama koncesije same marine.
-S tim bismo riješili sve sporove i sve nesporazume na projektu – zaključio je.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist