Grad

POSTAVLJENI NOVI SEMAFORI Slijedi prilagodba sustava stanju u prometu

POSTAVLJENI NOVI SEMAFORI Slijedi prilagodba sustava stanju u prometu

Završeno je postavljanje novih semaforskih uređaja i opreme na križanjima Dom zdravlja i Stadion Lapad. Sada je u tijeku snimanje prometnog opterećenja na pojedinim privozima te će se programski rad semaforskih uređaja prilagoditi sukladno dobivenim podacima, a sve u cilju postizanja maksimalne propusne moći svakog križanja. Stoga će i u narednom periodu, idućih desetak dana, semaforska križanja funkcionirati po dosadašnjem programskom radu.

Novo semaforsko rješenje jedno je od najmodernijih i najučinkovitijih na tržištu te će omogućiti vozačima i pješacima sigurno prometovanje uz maksimalno korištenje mjera energetske učinkovitosti. Implementacijom nove opreme i uređaja, izmjena signala semafora bit će prilagođena najavi vozila iz određenih pravaca. Sustavom će se upravljati putem video detektora čime će se smanjiti čekanja na križanjima i doprinijeti bržem protoku prometa.

Ukupna vrijednost radova na modernizaciji semaforskih uređaja je 1.055.000,00 kuna, a od čega iznos od 500.000,00 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radove je izvodila tvrtka Prvi treptač iz Splita.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist