DuList IN

Poslušajte pjesmu ‘Jesmo li sami?’ dubrovačke kantautorice Darie Korić

Daria Koric foto Ira and John 1

Dubrovačka kantautorica Daria Korić objavila je drugi samostalni singl.
‘Jesmo li sami?’ je osobit pop rock singl, glazbu i tekst potpisuje Daria Korić, dok prateći glazbeni spot dolazi iz radionice Ire & Johna, riječkog kreativnog dvojca koji zbog svojih posebnih umjetničkih pogleda stvara impresivne videospotove.
Kako sama Daria kaže povodom objave singla: ‘Iako pjesma zvuči kao da se netko treći upleo u odnos, taj treći zapravo je strah. Ovo je pjesma o prihvaćanju sebe i ljubavi prema sebi s kojom se borim cijeli svoj život… Ovo je i pjesma o ljubavnom odnosu dvoje ljudi čija ljubav nestaje. Voljela bih da svatko pronađe svoje značenje i da se publika poveže s njom!’
Pobjedu u obračunu sa svojim strahovima Daria je odnijela još prošle godine kada je napravila iskorak u glazbene vode i objavila svoj debitantski singl ‘Ne brini’. Sva glazba koju stvara temelji se na njenom osobnom iskustvu, ona je pogled na lekcije koje uči o samoprihvaćanju i emocionalnom sazrijevanju.
Nova godina je nedvojbeno ohrabrujuća za ovu kantautoricu koja s producentom Rejhanom Okanovićem, ujedno i aranžerom, nastavlja stvarati pjesme o svojim unutarnjim borbama.
-Daria kao autorica je poput djeteta u tijelu odrasle osobe. Fenomenalno mi je da zrela i realizirana žena ima izrazito nježan, autentičan, blago utopijski pogled na glazbu i njeno stvaranje. Mislim da je to njena najveća snaga – govori Rejhan Okanović o svojoj suradnji s kantautoricom.
Korić ne bježi od svoje introvertirane melankolije. Poetski stihovi, prkosna iskrenost i odvažno istraživanje svojih ponašajnih obrazaca oslikavaju njen novi glazbeni uradak koji dolazi kao idealan melem i za umjetnika i za slušatelja sa svojim utješnim mislima, načinom da se čovjek bolje upozna, da ojača, uspije i dohvati puninu svoga identiteta.

Pročitajte još

[FOTO] KAO DA JE SRCE SEZONE Koga smo sve ‘uhvatili’ u điru?

Dulist

USKORO VJENČANJE GODINE NA LOVRJENCU Sin Roda Stewarta i zaručnica ljetuju u Gradu uoči velikog dana

Dulist

[FOTO] PLESNA PREDSTAVA DUPOINTA ‘Poziv iz bajke’ osmi put napunio teatar, uskoro još jedna izvedba

Dulist