DuList IN

KRENULE PRIJAVE ZA ULIČNE IGRE Idemo malo razbiti ovu zimsku monotoniju!

KRENULE PRIJAVE ZA ULIČNE IGRE Idemo malo razbiti ovu zimsku monotoniju!

Krenule su prijave za turnir Gradske ulične igre, a dosad ih ima trideset. To je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije koja se održala u prostorima Luže. Ovo je, kako kažu, ‘idealna prilika za ljude koji se vole igrati i tako se vratiti u djetinjstvo’.

Deset je uličnih igara u kojima će snage odmjeriti prijavljene ekipe u međukvartovskom ogledu. Igre koje će se igrati su nogotenis, američki basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka. ‘Izbacili’ su kontaktne sportove, u skladu s godinama.

-Sada je dobna granica 30 godina. Pošto su kontaktni sportovi bili žestoki i konfliktni, prilagodili smo igre nama ‘starcima’ – istaknula je kroz smijeh idejna začetnica ovog projekta Deša Ficović Kosović.

Gradske ulične igre će početi 4. ožujka svečanim otvaranjem ispred Kneževog Dvora gdje će biti trkalište za alku. Turnir će trajati četiri vikenda, do 4. travnja, a sve će ovisiti o vremenskim prilikama. Sve bi trebalo završiti – zabavom.

KRENULE PRIJAVE ZA ULIČNE IGRE Idemo malo razbiti ovu zimsku monotoniju!

-Vidjet ćemo koliko ćemo vikenda igrati, koliko će nas vrijeme pustiti – naglašeno je na konferenciji. Osim igara, održat će se i radionica za najmlađe.

Prijave otvorene do 10. veljače
Inače, riječ je o turniru koji se posljednji put održao 2020. godine. Te je godine bilo prijavljeno oko 350 ljudi.

-Imali smo veliku pauzu. Prvo smo se zezali da će to biti svake prijestupne pa je skoro tako ispalo. Želim pozvati sve ljude dobre volje da se prijave, iz kojeg god dijela grada – svatko tko je željan malo razbiti ovu zimsku monotoniju i zaigrati s nama na ulicama. Ako se dogodi ogroman odaziv, čemu se nadamo, trebat će nam dati ruke – na ovaj ili onaj način- kazala je Ficović Kosović.

KRENULE PRIJAVE ZA ULIČNE IGRE Idemo malo razbiti ovu zimsku monotoniju!

Prijave su otvorene do 10. veljače, a prijaviti se može svatko, jedini uvjet je, kako je već navedeno, da u trenutku prijave imate navršenih 30 godina.

-Igrači koji su sudjelovali 2020. u prvom turniru Gradskih uličnih igara ne podliježu ovom uvjetu – istaknuto je.

Pročitajte još

[VIDEO] JURICA POPOVIĆ – HARMONIJA Matija Vuica objavila singl nedavno preminulog glazbenika

Dulist

Käärijä pohvalio Baby Lasagnu: ‘Obožavam ovu ludu hrvatsku pjesmu’

Dulist

‘TO JE NEPRIMJERENO’ Jeleni Perčin zamjeraju što je ovo dopustila maloljetnoj kćeri

Dulist