Zanimljivosti

POMOĆI ĆE VAM U ODABIRU Maturanti, dođite na prvu EXPO smotru fakulteta u Dubrovniku!

Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik, osnovan 2015. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, formalne i neformalne edukacije te razvoj osobnih i profesionalnih vještina mladih organizira, prvi put na jugu Hrvatske, EXPO smotru za srednjoškolce iz regije kako bi se visokoobrazovne institucije predstavile maturantima iz svih srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji,te njihovim vršnjacima iz Splitsko-dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Smotra će se održati u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik, 18. i 19. listopada 2021. godine od 9 do 18 sati, a podržale su je neke od ponajboljih hrvatskih obrazovnih institucija, pa će tako više od 1500 maturanata kroz dva dana imati priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University colllegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus. Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade. Osim obrazovnih institucija, srednjoškolcima će se predstaviti i tvrtke poput Rixos Premiuma Dubrovnik, Coca- Cole, OTP banke d.d., Adriatic Incentivesa, Pizza shopa Dubrovnik, Epidauruma Cavtat, Platanusa, Meštra Hendića d.o.o., Callidusa- Ustanove za obrazovanje odraslih, Agencije za mobilnost i EU programe, Nautike d.o.o., Dubrovačkih zalazaka sunca, Hrvatske gospodarske komore, Atlantske plovidbe i Bota Šare.

-I sami smo se susreli s brojnim izazovima tijekom upisa na fakultet s obzirom kako većina nas nije bila u mogućnosti otići u druge gradove informirati se o dostupnim studijskim programima. Već mjesecima radimo na Smotri koja će pomoći našim maturantima, posebice nakon dvije izazovne pandemijske školske godine. Iznimno cijenimo podršku institucija koje će se predstaviti, kao i svih sponzora koji su prepoznali našu ideju unatoč krizi u kojoj su se gotovo sve tvrtke našle. Zahvaljujemo se i Predstavništvu Europske komisije u RH i Gradu Dubrovniku koji su bez puno razmišljanja prepoznali vrijednost EXPO-a i dali nam svoju podršku. Želimo ovo napraviti za našu lokalnu zajednicu i za sve mlade kojima izbor fakulteta ili daljnjih edukacija predstavlja jedan od najizazovnijih razdoblja u životu – ističe predsjednik CKM Dubrovnik Marko Žmirak.

Organizatori pripremaju i bogat panel program koji će trajati tijekom cijelog održavanja smotre, a prilika je to za sve zainteresirane da od dekana, prodekana, profesora, studenata i alumnija obrazovnih institucija koje će se na smotri predstavljati, iz ‘prve ruke’ doznaju zašto je važno ulagati u obrazovanje, koja je budućnost obrazovanja i zašto su upravo njihovi studijski programi najbolji izbor. Osim predstavljanja studijskih programa kroz panel će se govoriti o tome imamo li svi jednak pristup obrazovanju, možemo li svi biti influenceri, kako je pandemija koronavirusa izmijenila tržište rada i obrazovanje i druge aktualne teme.

Detaljno se o cijelom programu možete informirati putem službene stranice, Instagram profila i Facebook stranice EXPO smotre.

Organizator osigurava besplatan prijevoz i besplatno antigensko testiranja za sve srednjoškolce koji će u pratnji nastavnika dolaziti na Smotru u manjim grupama, a dobrodošli su se pridružiti i svi zainteresirani koji će prilikom ulaska morati predočiti potvrdu o cijepljenju ili preboljenju koronavirusa, a mogu se testirati i na samom događaju uz prethodnu najavu.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija