DuList IN

‘POLJUBI ME RAVNO U DUPE…’ Silente bez Porina za pjesmu godine, poručili: ‘Dobra je ona i bez njega’

'POLJUBI ME RAVNO U DUPE...' Silente bez Porina za pjesmu godine, poručili: 'Dobra je ona i bez njega'

U Osijeku je u četvrtak navečer održana dodjela glazbene nagrade Porin koja je okupila najuspješnije glazbenike u protekloj godini. Uzdanice s juga Hrvatske, Silente i Klapa Kaše, otišli su doma praznih ruku. Silente je, naime, bio nominiran u dvije kategorije – za ‘Pjesmu godine’ i za ‘Najbolju izvedbu grupe s vokalom’.

– Nema Porina za ‘Poljubi me za kraj’, ali dobra je ona i bez njega. Šaljemo je na klupu jer nova pjesma dolazi, spot je snimljen i jedva čekamo. Hvala na svemu, nemojte šta zamjerit i samo da znate – koliko god smo se trudili prošle godine, ove godine ćemo duplo – istaknuli su među ostalim iz grupe Silente na Facebooku. Treba istaknuti kako je frontmen grupe Tibor Karamehmedović tijekom nastupa uživo izmijenio riječi pjesme, ubacivši tako stih ‘poljubi me ravno u dupe’. Riječ je, inače, o dijelu istoimene Azrine pjesme Poljubi me ravno u dupe.

Inače, u kategoriji ‘Pjesma godine’ za nagradu Porin bili su još nominirani Petar Grašo s pjesmom Jel’ ti reka k’o, Gibonni s pjesmom ‘Lažu fotografije’, Matija Cvek ‘Ptice’ te Damir Urban koji je na kraju i osvojio Porina za pjesmu ‘Sama’.

Album klapske glazbe
Klapa Kaše bila je nominiana u kategoriji za ‘Najbolji albm klapske glazbe’. Kipić, kojemu su se itekako nadali, izmakao im je iz ruku. Naime, najboljim albumom proglašen je ’55. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2021. (Nove skladbe)’ kojeg izvode razni izvođači.

Također, iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra su se pohvalili kako je njihov vođa violončela Vid Veljak osvojio Porina za Najbolju skladbu klasične glazbe. Riječ je o skladbi ‘Mora’ s albuma ‘Resonance(s)’ II autorice Sare Glojnarić.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović