Grad

POLJANA PASKA MILIČEVIĆA Obnavlja se pločnik uz arheološki nadzor

POLJANA PASKA MILIČEVIĆA Obnavlja se pločnik uz arheološki nadzor

U tijeku su radovi na sanaciji dijela pločnika na Poljani Paska Miličevića u povijesnoj jezgri. Radovi se izvode, ističu iz Grada Dubrovnika, uz stalni arheološki nadzor, a obuhvaćaju demontažu kamenog pločnika, iskop nasipa ispod kamenih ploča, postavljanje geotekstila u slučaju pronalaska arheoloških elemenata, ugradnju podložnih slojeva te ponovno polaganje kamenog pločnika. Zbog oštećenja će dio postojećih kamenih ploča biti potrebno zamijeniti novima.

-S obzirom da na prostoru obuhvata izvođenja radova prolazi trasa vodovodne instalacije, Vodovod d.o.o. obavit će njezinu izmjenu. Tijekom izvođenja radova planira se provesti ispitivanje modula stišljivosti, odnosno smanjenja obujma mase tla, kako bi se osigurala nosivost pločnika zbog okretanja kamiona na prostoru poljane – objašnjavaju iz Grada Dubrovnik u priopćenju za javnost.

Sredstva za radove vrijedne 174.975,00 eura bez PDV-a osigurana su kroz Program obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2023. Zavoda za obnovu Dubrovnika. Radove izvodi tvrtka Građevinar-Quelin d.d., a rok za dovršetak je četiri mjeseca.

Pročitajte još

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Dulist

LANI SMO PODBACILI!? Vlahušićevih pet ideja kako povećati zaradu od DuPass-a

Dulist.hr

‘KAD U VOJSKU POĐEŠ…’ Pitali smo naše sugrađane treba li vratiti vojni rok?

Marko Džamarija