Crna kronikaHrvatska

POLICIJA UPOZORAVA VLASNIKE Psa u šetnju vodite s povodcem i brnjicom!

psi zarkovica 01

Ministarstvo unutranjih poslova skreće pozornost vlasnicima kućnih ljubimaca na primjeren način držanja životinja kao i na način kretanja prilikom šetnje.

Naime, zbog dva slučaja koja su se dogodila u proteklom tjednu, policija ističe kako bi vlasnici tijekom šetnje, a radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, trebali koristiti povodac i brnjicu, posebno ako se radi o „opasnim psima” prema Pravilniku o opasnim psima, kao i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi i djece kao što su parkovi, izletišta i javna okupljanja. Sve s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica i ugrožavanja sigurnosti građana.

Prvi slučaj dogodio se početkom tjedna u Čazmi, kada je 70-godišnjakinja vodila svog psa ulicom, vezanog uzicom, prilikom čega je iz jednog dvorišta istrčao pas u vlasništvu 50-godišnjakinje. Psi su se sukobili, a 70-godišnjakinju je u tom nasrtaju jedan pas ugrizao za prst. Zbog prekršaja nedržanja životinja pod nadzorom vlasnicama pasa naplaćena je novčana kazna.

Drugi slučaj dogodio se u četvrtak u Pavlovcu kada je iz dvorišta na ulicu istrčao pas u vlasništvu 57-godišnjaka i za lijevu potkoljenicu ugrizao 64-godišnjaka koji se vozio na biciklu. Vlasniku psa izdan je prekršajni nalog.

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist