Hrvatska

Kome su otpisani dugovi?

Besparica (Ilustracija/ Shutterstock Images LLC)

Od početka veljače do danas je u svim poslovnicama Fine izdano ukupno 32.708 Pregleda duga – dokumenata koji sadrže sve relevantne podatke o dužniku i njegovom dugu.

Kako navode iz Fine, pregled duga izdaje se građanima/dužnicima iz obje prihvatljive kategorije (A i B), koji prema kriteriju visine i vrste duga mogu podnijeti Zahtjev za otpust/otpis duga ili odgodu ovrhe.

U isto vrijeme na internetsku aplikaciju Otpis duga – javna objava, registrirano je 25.016 građana, koji su provjerili zadovoljavaju li kriterije glede prihvatljive vrste duga.

U Registru otpisa duga evidentirana su 15.212 zahtjeva, od čega je 10.028 odobreno. Od navedenoga broja, 3.418 zahtjeva odnosi se na kategoriju dužnika B, od čega je 2.859 zahtjeva odobreno, a svi preostali zahtjevi odnose se na kategoriju dužnika A.

Zaključno s jučerašnjim danom, Sporazum o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima, potpisalo je 288 vjerovnika, od čega su 4 županije, 78 gradova, 86 općina, 13 banaka i 1 štedionica, 6 teleoperatera, 23 trgovačka društva i druge pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH, 77 trgovačkih društava i udruga te Ministarstvo financija.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist