Aktualno

Policija sutra pojačano nadzire mopede i motocikle

Policijski službenici prometne policije će tijekom sutrašnjeg dana na svim prometnicama naše Županije pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikla.

Ova je policijska akcija preventivno-represivnog karaktera i njen osnovni cilj je smanjiti broj prometnih nesreća ove kategorije vozača, koja se smatra jednom od posebno osjetljivih u prometu.

-Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske registrirano je 10.233 mopeda i motocikala, a od početka ove godine na prometnicama naše Županije dogodile su se 674 prometne nesreće u kojima je sudjelovala ova kategorija vozila, koje su za posljedicu imale 8 smrtno stradalih osoba, 136 teže i 334 lakše ozlijeđene osobe. Iako je broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli smanjen za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, suzbijanje ovih prometnih nesreća predstavlja prioritet u radu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Apeliraju na vozače mopeda i motocikla, da poštuju prometne propise i nose zaštitnu opremu. Na taj način čuvaju, ne samo svoj život, već i živote ostalih sudionika u prometu.

Pročitajte još

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

Dulist

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

Dulist