Grad

Pokrenuta javna nabava za sanaciju Grabovice

Slanjem obavijesti o nadmetanju na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske u četvrtak, 31. siječnja Grad Dubrovnik započeo je postupak javne nabave za izvođenje radova na sanaciji odlagališta otpada Grabovica I. faza.

Ova strateška investicija, javljaju iz Grada Dubrovnika, provest će se uz značajno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sufinanciranje Fonda iznosi 60 posto, što je dvostruko više nego što je bilo previđeno osnovnim ugovorom iz 2004. godine.

Izmjena i dopuna građevinske dozvole za sanaciju odlagališta, podsjetimo, izdana je krajem srpnja 2018. godine. Tim činom je nakon 15 godina ispunjen posljednji preduvjet za konačnu realizaciju ovog važnog komunalnog i ekološkog pitanja. Raspisivanjem javne nabave za odabir izvođača radova gradska uprava približila se na korak do ostvarenja konačnog cilja.

– Za našu tvrtku Čistoća i građane ovo znači rješavanje jednog od gorućih pitanja. Sanacijom i zatvaranjem Grabovice otklanjamo svaku eventualnu buduću ekološku prijetnju. U međuvremenu, ova gradska uprava donijela je Plan gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje do 2023. godine, spremnike za odvojeno prikupljanje otpada nabavljamo uz financiranje Fonda od 85 posto ukupne investicije, a osigurali smo i 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za edukaciju javnosti – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Dokumentacija o nadmetanju svim zainteresiranim gospodarskim subjektima bit će dostupna od petka, 1. veljače.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija