Grad

Pokrenut postupak javne nabave za izgradnju ceste Tamarić

Pokrenut postupak javne nabave za izgradnju ceste Tamarić

Pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji ceste Tamarić, dvosmjerne spojne ceste od Osnovne škole Mokošica do nerazvrstane ceste Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, kako javljaju iz Grada Dubrovnika. Prvi korak u ovom postupku je objava prethodnog savjetovanja koje će trajati 15 dana.

S obzirom na to da procijenjena vrijednost ove važne investicije u cestovnu infrastrukturu iznosi tri milijuna eura bez PDV-a, Grad Dubrovnik planira se javiti na jedan od predstojećih natječaja za financiranje navedenog projekta sredstvima iz fondova Europske unije. Procijenjeni rok izvođenja radova je godinu dana, a počinje teći od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsjetimo, nova prometnica koja će spajati Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan planira se kao dvosmjerna s obostranim nogostupom i ukupnom pripadajućom infrastrukturom unutar trupa prometnice. Ukupna duljina zahvata iznosi 895 metara od čega 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, a 620 metara na novu spojnu prometnicu. Formirat će se odvojene trake za lijeve i desne skretače s nogostupom uz sjeverni rub kolnika na nerazvrstanoj cesti, dok je na novoj spojnoj cesti predviđen obostran pješački nogostup. Na spojnoj cesti koja vodi do OŠ Mokošica predviđena je i izgradnja mosnog prijelaza preko potoka Tamarić.

Njenom izgradnjom unaprijedit će se funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice i rasteretiti postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Zahvat uvelike rješava i dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica jer će se izgradnjom ove ceste osigurati i uredno prometovanje do škole.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist