Grad

Božo Benić o novom GUP-u s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora

Božo Benić o novom GUP-u s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora

U sklopu participativnih aktivnosti pri izradi sveobuhvatnih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika održani su inicijalni sastanci s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora, a sve u cilju aktivnog uključivanja građana u proces izrade prostorno-planske dokumentacije koja će definirati budući urbani razvoj grada, navode iz Grada Dubrovnika.

Uz javne rasprave, Grad Dubrovnik otišao je korak dalje te na ovakav način proširio participaciju javnosti te omogućio pravovremeno informiranje, prikupljanje i uvrštavanje stavova i potreba te identificiranje problema u prostoru prepoznatih od stručnih i lokalnih dionika, u prijedloge izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a kroz neposredno sudjelovanje građana.

-Novi prostorno planski okvir osigurat će skladnost gradnje i poštivanje kulturno-spomeničke baštine Dubrovnika s jedne te s druge strane omogućiti razvoj grada definiranjem novih zona urbanog življenja i stanovanja. Sastanke s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora vodio je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika Božo Benić sa suradnicima. Novi krug sastanaka, koji će voditi predstavnici stručnog izrađivača predmetnih izmjena i dopuna te stručni izrađivači sociološke studije, najavljen je za idući tjedan – ističu iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je tijekom 2020. i početkom 2021., u jednoj jednostavnijoj proceduri, proveo postupak izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. Tada je u Odredbe za provođenje ugrađen set mjera i restriktivnijih odredbi koje za cilj imaju doprinijeti unaprjeđenju stanja u prostoru. Odmah potom uslijedio je novi, bitno složeniji postupak sveobuhvatnih izmjena i dopuna. Ugovori za izradu novog PPU-a i GUP-a potpisani su u rujnu 2022. godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist