Grad

Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika

Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika. Na tu je temu radni sastanak s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržine održao gradonačelnik Mato Franković .
Kako navode iz Grada Dubrovnika, cilj izmjena Zakona je osigurati kontinuirana ulaganja u održavanje spomeničke baštine, ali ujedno i pospiješiti proces aseizmičke sanacije zgrada u povijesnoj jezgri.
Nadalje, izmjenama Zakona želi se osnažiti uloga Zavoda za Obnovu, istaknuti Plan Upravljanja kao strateški dokument kojeg provodi Zavod, a čija implementacija će sustavno i aktivno podizati kvalitetu života svih naših sugrađana koji žive u povijesnoj jezgri.
Ovo je prvi u nizu sastanaka koji će se organizirati u idućim mjesecima, a sve s ciljem usvajanja novog Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika tijekom iduće godine, što je i u skladu s usvojenim planom zakonskih izmjena.

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija