Grad

Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika

Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika

Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika. Na tu je temu radni sastanak s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržine održao gradonačelnik Mato Franković .
Kako navode iz Grada Dubrovnika, cilj izmjena Zakona je osigurati kontinuirana ulaganja u održavanje spomeničke baštine, ali ujedno i pospiješiti proces aseizmičke sanacije zgrada u povijesnoj jezgri.
Nadalje, izmjenama Zakona želi se osnažiti uloga Zavoda za Obnovu, istaknuti Plan Upravljanja kao strateški dokument kojeg provodi Zavod, a čija implementacija će sustavno i aktivno podizati kvalitetu života svih naših sugrađana koji žive u povijesnoj jezgri.
Ovo je prvi u nizu sastanaka koji će se organizirati u idućim mjesecima, a sve s ciljem usvajanja novog Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika tijekom iduće godine, što je i u skladu s usvojenim planom zakonskih izmjena.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist