Grad

MJESEC KNJIGE O složenoj, ali i važnoj temi Aspergerova sindroma

smart

U okviru ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava od 17. listopada do 15. studenoga, prva radionica o visokofunkcionirajućem autizmu potaknuta romanom Renate Zlatković ‘Kao moj brat’ (za koji je autorica dobila pohvalu Nagrade „Grigor Vitez“ 2021. za izvrsnu umjetničku obradu i primjereno predstavljanje djeci i mladima složene teme Aspergerova sindroma) održana je u Ogranku Lapad, 20. listopada 2022. godine.

Radionicu namijenjenu učenicima 7. i 8. razreda OŠ Mokošica kreirala je i vodila sama spisateljica. Putem kratkog edukativnog filma, ppt prezentacije i trailera za spomenuti roman djeca su upoznala osnovne značajke Aspergerova sindroma, dok su zahvaljujući različitim ciljanim grupnim aktivnostima spoznala dio poteškoća i izazova s kojima se svakodnevno susreću visokofunkcionirajući autisti (npr. neverbalna i verbalna komunikacija, poteškoće s radom koji zahtijeva kreativno razmišljanje i sl.), a  s kojima se ona, kao neurotipične osobe, ne moraju nositi. Druga radionica održat će se 25. listopada 2022., s početkom u 15 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, I.kat).

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija