Grad

POKLONILI SE ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA Misnim slavljem vjernici u Zatonu obilježili blagdan zaštitnika

POKLONILI SE ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA Misnim slavljem vjernici u Zatonu obilježili blagdan zaštitnika

Vjernici župe sv. Stjepana u Zatonu svečano su i ove godine 3. kolovoza proslavili blagdan svoga zaštitnika, a tim su povodom zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, gradska vijećnica Katarina Doršner i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević, u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen-obilježja u Zatonu, nakon čega je služena sveta misa u Crkvi svetog Stjepana.

Na jučerašnji dan Dubrovnik se prisjetio i 3. kolovoza 1995. godine, kada su u popodnevnim satima, nakon dugog razdoblja primirja, ispaljene granate na Veliki Zaton, koje su odnijele tri mlada života. Poginuli su pripadnik 163. brigade HV-a Frano Goić (24), Danijela Spajić (25) i Orsat Domaćin (17), svi iz Dubrovnika, dok su troje Orsatovih prijatelja – Romana Tomić, Lukša Pavličević i Nikša Matić – u tom granatiranju teško ranjeni.

Bile su to posljednje granate srpskog i crnogorskog agresora koje su pale na uže područje grada, a dan kasnije počela je vojno-redarstvene akcija Oluja.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović