Grad

Franković: ‘Sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995.’

Uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku građanima Dubrovnika koju prenosimo u cijelosti.

‘Drage Dubrovkinje i Dubrovčani, poštovani hrvatski branitelji!

sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995. godine. Dok se uz ponos divimo jedinstvu i snazi hrvatskih branitelja koju su pokazali tijekom oslobađanja okupiranog hrvatskog teritorija, u mislima su nam sve veličanstvene pobjede iz Domovinskog rata.

Vojno-redarstvena operacija „Oluja“ najsjajnija je među njima, a hrvatska vojska u ta je 84 sata pokazala zavidnu spremnost, dostojanstvo i nepokolebljivost, kakvu ima čovjek koji brani ono što je vjekovima njegovo.

Istovremeno, javljaju se u nama i osjećaji tuge zbog sve krvi koja je prolivena na trnovitom putu stvaranja neovisne i samostalne Hrvatske. Odajmo stoga počast svima koji su svoje živote utkali u temelje Republike Hrvatske i našeg Grada. Neka nas žrtva hrvatskih branitelja, stradalih civila i njihovih obitelji, kao najveći zalog, trajno obvezuju da u slobodi s istim žarom težimo ka zajedništvu, demokratskom razvoju i prosperitetu voljene nam Domovine.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja’, stoji u potpisu gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNICI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija