Aktualno

POKLON NAJMLAĐIMA Djed Mraz dolazi u Dubrovnik!

djed mraz Santa Claus feeding reindeer in Rovaniemi Lapland Finland Rovaniemi Tourism Marketing Ltd
Photoshoot: 6-12.2.2016, Location: Rovaniemi / Finland, Client: Visit Finland & Visit Rovaniemi, Photographer: Juho Kuva

Prva postaja pravog Djeda Mraza iz finskog grada Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu bit će Dubrovnik u koji omiljeni Djedica sa svojim vilenjacima stiže već 26. studenoga uveličati otvaranje devetog Dubrovačkog zimskog festivala, ističu u priopćenju iz Dubrovačkih ljetnih igara.

-Joulupukki ili Djed Mraz božićni je veleposlanik dobre volje, ljubavi i mira koji živi u mističnoj Laponiji. Njegov izvorni dom je na tajnovitoj gori Korvatunturi, tisuću kilometara sjeverno od Helsinkija gdje živi s Bakom Mraz te stotinama vilenjaka i sobova. Legenda o Djedu Mrazu jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta, a popularnost nasmiješenog bjelobradog djedice s dalekog sjevera Finske koji darovima uveseljava najmlađe ni danas ne jenjava. Milijuni znatiželjnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta odlaze u Finsku tražiti njegov dom u tajnovitom mjestu Rovaniemiju gdje je i njegov poštanski ured, koji je u posljednjih 30 godina zaprimio više od 15 milijuna pisama iz 198 zemalja, naveli su iz Igara.

Banner 300x250 DU 1

-Prije negoli se otisne na put diljem svijeta, Djed Mraz poziva dubrovačku dječicu da mu donesu svoja pisma u atrij Kneževa dvora i podijele svoje ovogodišnje želje na čarobnom druženju povodom otvaranja devetog Dubrovačkog zimskog festivala. Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik – istaknuli.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist