Aktualno

POKLON NAJMLAĐIMA Djed Mraz dolazi u Dubrovnik!

POKLON NAJMLAĐIMA Djed Mraz dolazi u Dubrovnik!
Photoshoot: 6-12.2.2016, Location: Rovaniemi / Finland, Client: Visit Finland & Visit Rovaniemi, Photographer: Juho Kuva

Prva postaja pravog Djeda Mraza iz finskog grada Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu bit će Dubrovnik u koji omiljeni Djedica sa svojim vilenjacima stiže već 26. studenoga uveličati otvaranje devetog Dubrovačkog zimskog festivala, ističu u priopćenju iz Dubrovačkih ljetnih igara.

-Joulupukki ili Djed Mraz božićni je veleposlanik dobre volje, ljubavi i mira koji živi u mističnoj Laponiji. Njegov izvorni dom je na tajnovitoj gori Korvatunturi, tisuću kilometara sjeverno od Helsinkija gdje živi s Bakom Mraz te stotinama vilenjaka i sobova. Legenda o Djedu Mrazu jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta, a popularnost nasmiješenog bjelobradog djedice s dalekog sjevera Finske koji darovima uveseljava najmlađe ni danas ne jenjava. Milijuni znatiželjnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta odlaze u Finsku tražiti njegov dom u tajnovitom mjestu Rovaniemiju gdje je i njegov poštanski ured, koji je u posljednjih 30 godina zaprimio više od 15 milijuna pisama iz 198 zemalja, naveli su iz Igara.

-Prije negoli se otisne na put diljem svijeta, Djed Mraz poziva dubrovačku dječicu da mu donesu svoja pisma u atrij Kneževa dvora i podijele svoje ovogodišnje želje na čarobnom druženju povodom otvaranja devetog Dubrovačkog zimskog festivala. Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik – istaknuli.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist