DuList PROMO

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1044. Festi!

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1044. Festi!

Oko Feste svetoga Vlaha bude se uspomene na prošle godine, na procesije i golubice, gužvu na najljepšoj ulici na svijetu, Dan Grada Dubrovnika.

Želeći očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost i uhvatiti sadašnjost u trenutak otisnut u malenoj, ali dragoj nam knjižici, DuList je i ove godine, Godine svetog Vlaha, odlučio svojim čitateljima pokloniti prilog nazvan 1044. Festa svetog Vlaha.

U posebnom prilogu pronaći ćete sigurno nešto za sebe. Za vas smo porazgovarali s festanjulima Zvonimirom Cetinićem i Antom Pavlovićem, barjaktarom majkovske Župne crkve Presvetog Trojstva Ivom Lopinom, zapovjednikom Trombunjera Osojnik Vlahom Muhobercem, obitelji Klaić iz Popovića koja na svaku Festu hodočasti u narodnoj nošnji, obitelji Rajčević u kojoj je pet generacija Vlaha od 1846. godine te autorom prvih dubrovačkih službenih barjaka Ivo Grbićem.

Za DuList pišu brojni znalci spomena, važnosti, kronologije i povijesti proslave Feste: akademik Luko Paljetak, Maja Nodari, Igor Fisković, Tonko Marunčić, Božo Lasić, Adriana Kremenjaš-Daničić, Jadranka Ničetić te rektor Crkve svetog Vlaha don Toma Lučić.

U prilogu također donosimo reportažu iz Parčeve obnovljene crkve, pišemo o festanjulima, Parčevim moćnicima, Kandelori, Gorici svetog Vlaha te Svetom Vlahu u Stonu, Janjini, Slanome i Pridvorju,

Sveti Vlaho slavi se u cijelom svijetu, no, ipak, najviše ga vole i slave Dubrovčani. Stoga, dragi naši čitatelji, poklanjamo vam prilog za ovogodišnju festu uz želju da u njemu uživate onako kako smo mi uživali radeći ga!

DuList s ovim prilogom od srijede možete kupiti na svim kioscima!

Pročitajte još

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist