DuList PROMO

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1044. Festi!

Oko Feste svetoga Vlaha bude se uspomene na prošle godine, na procesije i golubice, gužvu na najljepšoj ulici na svijetu, Dan Grada Dubrovnika.

Želeći očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost i uhvatiti sadašnjost u trenutak otisnut u malenoj, ali dragoj nam knjižici, DuList je i ove godine, Godine svetog Vlaha, odlučio svojim čitateljima pokloniti prilog nazvan 1044. Festa svetog Vlaha.

U posebnom prilogu pronaći ćete sigurno nešto za sebe. Za vas smo porazgovarali s festanjulima Zvonimirom Cetinićem i Antom Pavlovićem, barjaktarom majkovske Župne crkve Presvetog Trojstva Ivom Lopinom, zapovjednikom Trombunjera Osojnik Vlahom Muhobercem, obitelji Klaić iz Popovića koja na svaku Festu hodočasti u narodnoj nošnji, obitelji Rajčević u kojoj je pet generacija Vlaha od 1846. godine te autorom prvih dubrovačkih službenih barjaka Ivo Grbićem.

Za DuList pišu brojni znalci spomena, važnosti, kronologije i povijesti proslave Feste: akademik Luko Paljetak, Maja Nodari, Igor Fisković, Tonko Marunčić, Božo Lasić, Adriana Kremenjaš-Daničić, Jadranka Ničetić te rektor Crkve svetog Vlaha don Toma Lučić.

U prilogu također donosimo reportažu iz Parčeve obnovljene crkve, pišemo o festanjulima, Parčevim moćnicima, Kandelori, Gorici svetog Vlaha te Svetom Vlahu u Stonu, Janjini, Slanome i Pridvorju,

Sveti Vlaho slavi se u cijelom svijetu, no, ipak, najviše ga vole i slave Dubrovčani. Stoga, dragi naši čitatelji, poklanjamo vam prilog za ovogodišnju festu uz želju da u njemu uživate onako kako smo mi uživali radeći ga!

DuList s ovim prilogom od srijede možete kupiti na svim kioscima!

Pročitajte još

TERRA MADRE U VINOGORJU KOMARNA Ljudi u našu vinariju dolaze pronaći mir

Dulist

RENOMIRANI TALIJANSKI BRAND U GRADU Calligaris karakterizira savršen omjer cijene i kvalitete

Dulist

USUSRET FESTIVALU ZAGREB CLASSIC Vrhunska klasika svirat će pod zagrebačkim zvjezdanim nebom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija