Grad

Pokazi ne poskupljuju. Najavljene korekcije plaća u gradskim tvrtkama

Cijene abonamenata za javni gradski prijevoz neće poskupjeti unatoč ogromnom povećanju cijena energenata. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković naglasivši kako Grad Dubrovnik ne želi da se povećani troškovi prelome preko leđa građana.
– Upravo zato tražimo alternativne načine kako zaraditi novac za javnog gradskog prijevoznika kako bi isti taj novac potrošili u smjeru da se građanima ne povećava cijena karata. Zato Libertas radi. Njegova funkcija kao javnog gradskog prijevoznika je da na kraju godine završi s nulom, a to je vrlo izazovno usred porasta cijene energenata i uzevši u obzir činjenicu da u Dubrovniku imate više od 7 tisuća besplatnih pokaza. Sve to iziskuje i određene troškove, koje u konačnici kao najveći udioničar u društvu JGP Libertas mora podmiriti Grad Dubrovnik. Sukladno ugovoru potpisanom sa svim ostalim općinama, u slučaju da Libertas zabilježi financijski gubitak, svatko mora podmiriti određeni dio troškova, što uredno i radimo. Vrijeme je izazovno, morat ćemo raditi na korekciji plaće kako zaposlenicima Libertasa tako i ostalih institucija jer vidimo da dolazi do snažnog porasta inflacije te ljudi očekuju korekciju u plaćama. S druge strane imate povećanje cijene energenata koje ne možete ignorirati, a koje je enormno te u konačnici imate i očekivanja naših sugrađana da ništa ne poskupi. Sve to izbalansirati nije baš jednostavno, ali naš krajnji cilj je da se našim sugrađanima ne poveća cijena karte, odnosno pokaza – rekao je gradonačelnik. Ipak, vrlo je izvjesno kako će doći do poskupljenja pojedinačnih karata.
– Hoće li se u budućnosti povećavati cijene pojedinačnih karata, vjerujem da hoće, ali nikako karata, odnosno pokaza koje kupuju naši sugrađani – naglasio je Franković te napomenuo kako je cijena goriva u godinu dana gotovo udvostručena.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija