Grad

DIREKTOR LIBERTASA MEKIŠIĆ Ne razmišljamo o povratku ‘dvice’. Ako bude potrebe, povećat ćemo broj prolazaka ‘devetke’ preko Gorice

Broj prijeđenih kilometara je na razini 2019. godine. Smatramo da je povezanost Grada, konkretno linije 2 adekvatna. Ono što smo napravili da bi se Gorica povezala je da smo povećali broj prolazaka ‘devetke’ preko Gorice. Zasebna linija je sredstvo za ostvariti povezanost, ali može se ostvariti na drugi način tako da druga linija, što se konkretno događa kada ‘devetka’ ide preko Gorice. Od građana Gorice preko pola godine nemamo zahtjeva za dodatnim povećanjem – rekao je direktor Libertasa Franko Mekišić odgovrarajući na pitanje na konferenciji za medije kad se može očekivati vraćanje rasporeda postojećih linija na predpandemijsko razdoblje, ali i vraćanje pojedinih linija koje su ukinute, kao što je linija broj 2 (Gorica – Pile).

Naglasio je kako je raspored na glavnim linijama isti kao 2019. godine, odnosno dodaje, ‘broj prijeđenih kilometara’. ‘To je nama bitno’, kaže. Također, istaknuo je kako se ne ‘razmišlja o povratku linije broj 2’.

-Ako bude potrebe, povećat ćemo broj polazaka ‘devetke’ preko Gorice sv. Vlaha – naveo je.

Na pitanje hoće li se pojačati linije na prigradskim područjima, Mekišić je rekao: ‘Autobusi će biti raspoređeni na prigradske linije, a mislimo da je i trenutna povezanost adekvatna potražnji. Neće se povećavati. Mi smo kilometražom došli na 2019. i smatramo da je povezanost prigrada adekvatna i na istoku i na zapadu’.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija