Hrvatska

POJAČAN NADZOR Porezni inspektori kreću u borbu sa sivom ekonomijom

POJAČAN NADZOR Porezni inspektori kreću u borbu sa sivom ekonomijom

Porezni inspektori kreću u borbu protiv sive ekonomije. Naime, Porezna uprava najavila je nadzore obveznika fiskalizacije još većim intenzitetom, s povećanim brojem službenika.

Posebno na Jadranu, ali i u unutrašnjosti zemlje. Nadzori će se obavljati, javljaju, tijekom cijele ljetne sezone u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata.

Siva ekonomija predstavlja velik problem, ne samo Hrvatskoj, već i ostalim zemalja Europske unije. O uspješnosti suzbijanja iste uvelike ovise prihodi Državnog proračuna, odnosno osiguravanje sredstava za kvalitetniji život svih građana Republike Hrvatske. Svaki građanin pri svakoj kupnji odvoji dio svog novca, da bi svi zajedno imali kvalitetniju i sigurniju budućnost. Kako bi imali još bolje i veće vrtiće, škole, bolnice ili neke druge društvu korisne ustanove.

Dok velika većina građana i obveznika svakog dana pošteno odvaja dio svog novca za bolje zajedničko „sutra“, manji dio njih i dalje ne poštuje zakone. Riječ je o pojedinim obveznicima fiskalizacije, koji neizdavanjem računa i drugim prekršajima u proračun uplaćuju samo mali dio građanskog novca. Dakle svjesno izbjegavaju plaćanje poreza a novac zadržavaju za sebe – pišu iz Porezne uprave. Dodaju i kako je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu 1. siječnja 2013. godine, te da je vrijeme prilagodbe odavno prošlo. Stoga će inspektori kažnjavati gotovo svaku nepravilnost, a obveznici kod kojih se utvrde nepravilnosti mogu biti kažnjeni izricanjem privremene zabrane rada i prekršaju razmjernom novčanom kaznom.

– Građani, tražite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti. Novac namijenjen proračunu je i Vaš novac! Bez računa, se ne računa – pozivaju građane iz Porezne uprave.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist