Grad

POHVALILI SE IZ GRADA DUBROVNIKA Petica za transparentnost proračuna šestu godinu zaredom

Grad Dubrovnik ponovno je dobitnik je najviše ocjene (5) za razinu proračunske transparentnosti koju dodjeljuje Institut za javne financije čime se svrstava među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj. ‘Petica’ za transparentnost, pohvalili su se iz Grada Dubrovnika, dodijeljena je šestu godinu zaredom.

Institut za javne financije iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost svih 576 županija, gradova i općina, a posljednje izvješće donosi rezultate istraživanja provedenog u studenom i prosincu 2021. te u razdoblju od veljače do travnja 2022. godine.

Prema definiciji Instituta za javne financije proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su Izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020., Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021., Prijedlog proračuna za 2022., Izglasani proračun za 2022. i Proračunski vodič za građane za 2022. godinu.

Uz navedene dokumente, Grad Dubrovnik dodatno je unaprijedio transparentnost i otvorenost rada lokalne javne uprave implementacijom sustava Otvoreni grad. Građanima se tako na jednom mjestu omogućuje uvid u dnevno financijsko poslovanje Grada Dubrovnika kroz prikaz plaćenih računa, pristup digitalnim obrascima, on-line podnošenje zahtjeva te pokretanje upravnih i drugih postupaka, ali u konačnici, omogućuje im se i u sudjelovanje u samom upravljanu gradom i donošenju odluka kroz dio sustava „Vox Populi – Građani upravljaju Gradom“.

Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA/VIDEO] Procesija u čast Gospi i blagoslov stare gradske luke

Dulist

‘VELIKA ČAST’ Franković u svojim Ponikvama ugostio Kolindu Grabar-Kitarović

Dulist

ZATVORENA LJETNA ŠKOLA FILMA ŠIPAN Prikazani radovi 54 djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija